FU14 csapatunk: Petőfi DSE Túrkeve; Juhász ’99 Füzesabonyi SC

Az U14-es fiú csapatunk a hétvége során játszotta le a  következő két bajnoki mérkőzését Hevesen. Először a Petőfi DSE Túrkeve, majd a Juhász ’99 Füzesabonyi SC csapatával kerültek szembe. A találkozókról a csapat edzője, Pápa János számolt be:

„Két mérkőzésből, két vereséget szenvedtünk, viszont a kettő között nagy volt a különbség!

Az első mérkőzésen fegyelmezetten, a megbeszéltek szerint játszottunk, csak a versenykiírás „sajátosságainak” köszönhetően az első félidei kötelező „sorcserék” végett, mindig akkora hátrányt szedtünk össze, amit nem tudtunk ledolgozni a második félidőben, amikor „normál” kézilabdát játszhattunk.

Mi mindig 14 játékossal játszunk, nem foglalkozunk a kötelező „eredménykényszerrel”, ellentétben több ellenfelünkkel, akik nem veszik le legjobbjaikat a pályáról. Ugyan megtehetik, mert csak 12 főt neveznek a mérkőzésekre, így nem tudnak sort cserélni, – fenn maradnak a jobb játékosaik – ez a gondolkodás viszont hosszú távon nem kifizetődő!

A második mérkőzésen viszont nem használták a fejüket a srácok, hiszen nem az öltözőben megbeszéltek szerint játszottak, középen erőltették a játékot, pedig a füzesabonyi csapat  ellen a szélső játékunkkal lehetett volna nagyobb esélyünk a jobb eredmény eléréshez, illetve sok ziccert és hétméterest is kihagytak!

Összességében jó úton járunk, jövőre már nem leszünk fiatalabbak a saját bajnokságunkban, remélhetőleg több sikerélményben lesz részünk!”