Győzelemmel felérő döntetlen eredmény a DVSC csapata ellen

DVSC SCHAEFFLER U22- OKTAT60 Hatvani KSZSE 22:22 (12:11)

Női felnőtt csapatunk 2021. május 09-én (vasárnap) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Az ellenfél a DVSC SCHAEFFLER U22 csapata volt, akikkel szemben az őszi fordulóban egy időntúli szabaddobással sikerült elhoznunk a két pontot. Ez a mérkőzés sem volt egyszerű hiszen a csapatok végig fej-fej mellett haladva küzdöttek végül számunkra egy győzelemmel felérő döntetlen eredmény született.

A mérkőzésről a csapat edzőjét, Padla Józsefet és a csapatkapitányt Oláh-Juhász Anitát kérdeztük:

Padla József

Tudtuk, hogy nehéz mérkőzés lesz ugyanis Füzesabonyban „hazai” pályán egy góllal sikerült nyernünk és most is fej-fej mellett haladt a két csapat.

Így van, Füzesabonyban egy időntúli szabaddobással sikerült győznünk. Akkor is egy szoros mérkőzést játszottunk, mert végig fej-fej mellett haladtak a csapatok, de a végjáték ott nekünk kedvezett. Most kénytelenek voltunk váltani a védekezésünkön, mert az utolsó tíz percben a Debrecen átvette a vezetést. Szerencsére a végjátékban könnyű gólokat tudtunk szerezni. Le a kalappal a lányok előtt, hiszen nem adták fel és a mérkőzés egész ideje alatt küzdöttek.

Az elején akadozva indult a játék aztán szép fokozatosan jöttek fel a lányok.

Igen, javarészt fej-fej mellett haladt a mérkőzés. Az elején egy kicsit nehezen kezdtünk, hiszen az idegenbeli mérkőzések mindig sokkal nehezebbek. Fel kell készülni az utazásra, a környezetre és a sportcsarnokra is. Nem úgy kezdtük a mérkőzést ahogy szoktuk, de ez taktika is volt a részünkről, hogy a végjátékra mindenkinek kellő energiája maradjon.

A következő ellenfelünket, a Hajdúböszörmény csapatát „hazai” pályán, Gyöngyösön fogadjuk, ami szintén egy kemény mérkőzésnek ígérkezik.

Ez így van. Az előző idegenbeli mérkőzésre nem tudtam elkísérni a csapatot és sajnos egy gólos vereséget szenvedtünk. Bízom benne, hogy most tudunk ellenük egy jó mérkőzést játszani és eredményesek tudunk lenni.

Oláh-Juhász Anita

Egy nehéz mérkőzésen vagytok túl. Hogyan értékelnéd?

Számítottunk erre, hogy nagyon szoros lesz az eredmény. Nagyon készültünk ellenük. Az előző mérkőzésen egy gólos győzelmet sikerült szereznünk. Nagyon szoros volt végig a mai mérkőzés, ezért örülök, hogy így alakult a vége, bá azt gondolom, hogy nagyon sok helyzetet hagytunk ki.

Ebből a bajnokságból még két mérkőzés van hátra. Milyen eredményeket vársz a csapattól?

Én a csapattól továbbra is ugyanezt várom, hogy menjünk előre és próbáljunk pontokat szerezni.