Győzelemmel felérő döntetlen eredmény a Füzesabony csapata ellen

OKTAT60 Hatvani KSZSE – STAVMAT Füzesabonyi SC 22:22 (14-13)

Női felnőtt csapatunk 2021. november 27-én (szombaton) játszotta a 2021/2022-es bajnokság őszi fordulójának utolsó előtti mérkőzését. Az ellenfél a STAVMAT Füzesabonyi SC csapata volt, akikkel szemben győzelemmel felérő, döntetlen eredmény született.

A mérkőzést a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Zsolt! Először is szeretnék gratulálni a győzelemhez. Beszélgettünk a mérkőzés elején és te magad is azt mondtad, hogy itt nem nekünk van esélyünk a győzelemre. Győzni nem is sikerült, de egy döntetlen eredményt sikerült kiharcolnunk. Külön szeretném kiemelni, hogy a füzesabonyiak két gólnál többel nem tudtak ellépni. Hogyan értékelnéd a mérkőzést?

Ez a döntetlen nekünk egy nagy győzelem. A lányok nagyon összekapták magukat és úgy gondolom, hogy a védekezésünknek köszönhetően sikerült meccsben maradnunk. Nagyon frusztráló dolog az, hogy hétről-hétre csak nyolc-kilenc játékossal tudunk kiállni a mérkőzésekre. Megnehezíti a dolgunkat, hogy nincsenek variációs lehetőségeink a játékot illetően. A lányok ma nagyon felnőttek a feladathoz, tényleg le a kalappal előttük, mert úgy gondolom, hogy ezt az egy pontot a védekezéssel nyertük meg.

Szerinted hozzátett ehhez a könnyed játékhoz, amit ma játszottak a lányok, hogy azt mondtad nekik, hogy nincs akkor tét, és nincs kényszerhelyzet?

Ők sportolók. Aki egy kicsit is profibban gondolkodik, az mindig nyerni akar! Én is mindig győzni szeretnék! Ettől függetlenül természetesen az emberben mindig van egy reális kép a mérkőzés előtt, tehát a realitás talaján maradunk, akkor tudjuk, hogy ez a mérkőzés papíron nem a miénk volt. Nem kell messzire menni, elég hogyha csak azt nézzük, hogy a Debrecen ellen milyen mérkőzést játszottak, vagy hogyha ránézünk a tabellára. Ezeket leszámítva én csak örülni tudok ennek az eredménynek.