Hajdúnánás KSE – OKTAT60 Hatvani KSZSE 27:25

Hajdúnánás KSE – OKTAT60 Hatvani KSZSE 27:25 (10:10)
Mérkőzés időpontja
2019. 05. 19. 18:00
Nézőszám
200 fő
Kiállítások
8 ill. 0 perc
Hétméteresek
1/1 ill. 4/2
Játékvezetők
Dulai Ádám, Pisák Bence Károly
Versenybíró
Szikszay Sándor Zsolt
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Szarvas András – Pintér, Szarvas Ádám, Igó 2, Molnár Kristóf, Tóth Máté 7, Hasilló 2
Cserék
Juhász – Blazsek 1, Veres 2, Répási 5 (2), Padla 4, Nagy Gergely, Horváth 1, Molnár Ádám 1, Molnár Máté

Férfi felnőtt csapatunk az OKTAT60 Hatvani KSZSE 2019. május 19-én (vasárnap) játszotta a bajnokság utolsó mérkőzését a Hajdúnánás KSE csapatával.

A mérkőzésről a csapat edzője, Bárány Zsolt nyilatkozott:

Bárány Zsolt
edző

Mester! Elég szokatlan formációkat láthattunk a pályán. Volt, amikor egy kezdő játékos sem játszott hosszú időn keresztül. Mi volt ennek az oka?
Valóban, nem a megszokott formában álltunk fel! Ennek az volt az oka, hogy az eddigi mérkőzések alkalmával kevesebbet játszó játékosok is bizonyítási lehetőséget kapjanak és meg tudják mutatni a rátermettségüket. Sajnos, ezek a bizonyítások bennük is maradt…

Több ifjúsági játékos is kapott lehetőséget!
Igen, így volt. Évközben éles mérkőzésen nem nagyon volt erre lehetőség, de a bajnoki címünket nem akartuk kockáztatni azzal, hogy kísérletezgetek. Láttam tőlük néhány nagyon jó megoldást, miután az izgalmukat legyőzték. Bízom benne, hogy kellően doppingolni fogja a jövőben, hogy már most lehetőséget kaptak a felnőtt csapatban.

A vége, egy két gólos vereség lett…
Sajnálom, hogy végére becsúszott a vereség, mert mi ezzel a felállással is győzni akartunk. Így a bajnokság nem nyolc, hanem „csak” hat ponttal nyertük meg, de sokkal fontosabb volt a jövő csapatának az építése szempontjából, hogy bizonyos személyek esetében tisztán lássam, kire számíthatok a jövőben és kire nem.

Akkor, ha jól értem ez nemcsak a fiatalok kipróbálásáról szólt, hanem keretszűkítésről is?
Valóban. Megítélésem szerint ez így tisztességes, hogy rögtön a bajnokság végén közöljük, hogy kire számítunk és kire nem , mert a távozóknak még van idejük másik csapatot keresni.

Mit tudhatunk a jövő csapatáról?
A következő szezon csapatának a gerincét, a most meglévő keret fogja majd adni, de nem titok, hogy több poszton fogunk erősíteni. Az Egyesület vezetősége és ezáltal jómagam is egy nagyon kellemes helyzetbe kerültünk, hogy ilyen sokan kerestek meg minket – játékosok és menedzsereik-, hogy a következő szezont velünk szeretnék elkezdeni.

Neveket, vagy azt, hogy melyik csapatból lesznek érkezők, illetve milyen posztokra tudhatunk konkrétumokat?
Még nem, de bízom benne, hogy néhány héten belül már igen. A posztokról pedig annyit, hogy mindenhova van 1-2 minőségi jelentkező.

A „minőségi” azt jelenti, hogy magasabb osztályból?
Igen. Nem titok, hogy az Egyesület vezetésének és nekem is az a véleményem, hogyha NB I/B készülünk, akkor nem alacsonyabb, vagy azonos osztályból, hanem lehetőség szerint magasabból igazoljunk, mert az jelenti a valódi erősítést.

Tehát, akkor azt jeleni, hogy jelenleg NB I-es játékosokról beszélünk?
Igen, de többet egyelőre tényleg nem mondhatok ezzel kapcsolatban!

A következő hetek programjáról, mit tudhatunk?
Lesznek levezető edzések minden korosztálynak – van ahol még folyik a bajnokság -, illetve az átigazolásokat fogjuk rendezni. Május 24-én közgyűlésünk van, illetve június 7-én megtartjuk az évzárónkat. És ne feledkezzünk meg arról, hogy a felnőtt nőknek még hátravan egy döntője, június 1-jén, Csömörön.