Harmadik edzőmérkőzését játszotta a női felnőtt csapatunk

Női felnőtt csapatunk 2020. augusztus 12-én az NB I/B-s Gödi SE csapatával játszott edzőmérkőzést.

A mérkőzésről a csapat edzőjét, Padla Józsefet kérdeztük.

Ez volt a lányok harmadik edzőmérkőzése. Az első két edzőmérkőzésen szépen helyt álltak a lányok, főleg a Kecskemét csapatával szemben, akik szintén magasabb osztályban játszanak. Hogyan készültetek a Göd elleni mérkőzésre?

Igen, a Göd is egy NB I/B-s csapat. A felkészülés első részében igyekeztem magasabb osztálybeli csapatokat választani, hogy tudjunk gyorsítani a tempónkon, amit már korábban is említettem. Szűkebb kerettel tudtunk most pályára állni, hiszen volt egy-két sérülés, illetve néhányan, egyéb elfoglaltságok miatt nem tudtak eljönni. Nagyon jól modellezte ez a gödi mérkőzés az idegenbeli szituációkat. Nagyon meleg csarnok fogadott minket, nehéz volt játék, kicsit dekoncentráltabbak voltak a lányok, de mindemelett azt gondolom, hogy egy nagyon hasznos mérkőzést játszottunk. Szinte végig partiban voltunk a Göd csapatával.

Az első félidőt döntetlennel zártuk, ami nem kis teljesítmény. Gondolom, próbáltad a lányokat arra ösztönözni, hogy akár ebből egy győztes mérkőzés is lehet. Hol csúszott el szerinted a végeredmény? Fejemben fáradtak el a lányok, vagy fizikálisan nincsenek még annyira formában, hogy egy hatvan perces mérkőzést végig tudjanak játszani?

Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, ha jól emlékszem, akkor volt olyan is, amikor három góllal vezettünk. Jól ment a védekezés, mindamellett, hogy voltak benne hibák. Kiváló kapusteljesítmény volt mögöttünk, melyekből rendezetlen védelem elleni gólokat tudtunk lőni. Azt gondolom, hogy talán ez volt a fő erősségünk. Kevesebben voltunk, magasabb osztálybeli csapattal játszottunk, tehát kijött a két csapat közötti különbség olyan téren, hogy ők többet tudtak meríteni, bár nem sokkal, hiszen ők is kevesebb létszámmal álltak pályára. Őszintén szólva nem is néztem nagyon az eredményt, inkább a taktikai dolgokat próbáltam gyakorolni, mint védekezésben, mint pedig támadásban. Ennek lett úgymond az „áldozata”, hogy 4-5 góllal kikaptunk. A nagy melegre való tekintettel éreztem a lányokon a dekoncentrációt. Nagyon sok ziccer kimaradt, és azt gondolom, hogy ez hozta meg a mérkőzés közti különbségnek a lényegét.

A ziccerek mellett kimaradtak büntetődobások is, amik igazából nagyon tiszta gólhelyzetek voltak. Gyakoroltuk a kapus nélküli játékot is. Én ezt a mérkőzést abszolút tanulásnak fogom fel, mert ezeket a helyzeteket pont azért gyakoroljuk, hogy téthelyzetben, amikor kell, akkor jól tudjunk ezekre reagálni. Ilyen szempontból egy nagyon kiváló edzőmérkőzés volt, tanultunk belőle, ugyanúgy ahogy a többiből is, és szépen megyünk tovább. A négy napos ünnepet követően már NB II-es csapatokkal fogunk edzőmérkőzéseket játszani. Azt gondolom, hogy ezek lesznek azok a mérkőzések, ahol igazán fel tudjuk mérni a jelenlegi helyzetünket.

Az új játékosok kezdenek már beilleszkedni, vagy azt lehet mondani, hogy teljesen olyan, mintha mindig is együtt játszottak volna?

Igazából több lány is játszott már korábban együtt. Ennek azért is örülök, mert ez egyrészt ápolja a barátságot, mindamellett, hogy ismerik egymás játékbéli tulajdonságait. Úgyhogy azt gondolom, hogy a beilleszkedés súrlódás nélkül halad. Nyilván vannak olyan páros, hármas kapcsolatok, amiknek idő kell. Meg kell várni azt, hogy egy picit jobban meg legyen az összhang, illetve az összehangolódás, de azt gondolom, hogy remekül halad az építkezés. A védekezés kezd egyre jobban kialakulni, több technikai dolgot is tudunk már alkalmazni. A támadásban az átlövések azok, amiken még javítanunk kell, de arra sem vagyok rágörcsölve, mert pont abban az időszakban vagyunk, ahol majd jön ennek az élesítése. Ahogy minél több edzésen túl vagyunk, annál pontosabbak, erősebbek és dinamikusabbak a lövések. Azt gondolom, hogy körülbelül ott járunk, ahol kell. Kiváló volt a hozzáállás, és nagyon köszönöm a Göd csapatának, hogy fogadtak minket, mert mindig jobb egy magasabb osztályú csapat ellen játszani, hiszen az egy nagyobb felmérő mindig.