Hatvani HKSZSE – Albertirsa SE 23:20 (11:12)

Helyszín: Hatvan, Kodály Zoltán Általános Iskola Tornaterme
Időpont: 2017.04.23. vasárnap 13:00
Mérkőzést vezette: Bognár Attila, Czövek Gábor
Nézőszám: 100 fő
HKSZSE csapata: Kovács Cintia, Báti Bettina, Oláh Juhász Anita 6, Czakó Andrea, Vajda Adrienn 1, Zsámboki Rita 3, Szebellédi Nikolett 3, Valló Katalin, Gálik Karina Berta 1, Fazekas Kitti 2, Rostás Anasztázia 7, Bencs Mónika
Kiállítások: 6 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 2/0

Vasárnap játszotta soron következő mérkőzését felnőtt női csapatunk az Albertirsa SE csapata ellen, hazai pályán. A 9-12.-ik helyért küzdő csapatunknak ez volt az első olyan mérkőzése az alsóház felsőrészében, ahol egy ismeretlen csapattal szemben kellett kiállnunk. Ellenfelünk az A csoportban eddig szép eredményeket ért el,  nem ismerhettük ellenfelünk játékerejét. Ám lányainkat ez nem rémisztette meg, hiszen az első perctől kezdve irányították az összecsapás, és igazi csapatként küzdöttek az ellenféllel szembe. Félidőben 11:12-es állással mehettek pihenőre a lányok.

Második félidőben azonban kezünkbe vettük az irányítást, és ezt a mérkőzés végéig sem engedtük el. A remek egyéni teljesítmények mellett, igazi csapatmunka jellemezte lányainkat, amivel végül két vállra tudták fektetni az ellenfelet, és akiket végül 25:23-as arányba le tudtak győzni.

Gulyás József a csapat edzője a mérkőzés után elmondta: „Tartottam egy kicsit a mérkőzéstől, hiszen az elmúlt hétvégén, nehezen tudtunk kiállni az akkori ellenfelünkel szemben, a sok sérülés miatt, mai viszont szerencsére már volt lehetőségem a változtatásokra csapaton belül. Úgy gondolom, hogy egy igazi csapatmunkával sikerült a mérkőzésünket megnyerni, de hozzá tartozik, hogy ki kell emelnem Kovács Cintiát, aki ma egy remek kapusteljesítményt tudott mutatni, amivel teljesen megbénította az ellenfelünk támadásait. Nagy öröm számomra, hogy a fiatal játékosaink is szóhoz tudtak jutni, és igen eredményesen tudtak szerepelni a mérkőzés folyamán. Kíváncsian várom a visszavágót, amit már idegenbeli környezetben fogunk megvívni az Albertirsával. Én bízok benne, hogy a jobb helyezésért fogunk küzdeni a következő időszakba”.