Hatvani KSZSE – Budai Farkasok NKFT 21:15 (8:9)

Időpont: 2017.05.21. vasárnap 15:00
Helyszín: Hatvan, Kodály Zoltán Általános Iskola tornaterme
HKSZSE csapata: Kovács Cintia, Báti Bettina, Oláh Juhász Anita 8, Horti Veronika, Czakó Andrea, Vajda Adrienn, Fazekas Kitti, Gálik Karina Berta 1, Zsámboki Rita, Valló Katalin, Rostás Anasztázia 8, Bencs Mónika 1, Pásztor Orsolya 4
Mérkőzést vezette: Mezei Fruzsina, Paczári Ágnes
Nézőszám: 50 fő
Kiállítások: 2 perc
7 méteres: 6/3 ill. 3/2

Női felnőtt csapatunk lejátszotta a Pest megyei női I. osztályú bajnokság helyosztó fordulóját a Budai Farkasok NKFT ellen, hazai pályán. A 11. helyért küzdő együttesünk ebben az idényben, már harmadszor találkozik a budaiak csapatával, akikkel szemben az előző két mérkőzésünkön alulmaradtunk, így nagy volt a nyomás lányainkon, hogy egy esetleges győzelemmel visszavágjanak az elszenvedett vereségek miatt.

Ez a nyomás már az első félidőben rá nyomta a „súlyát” a lányaink teljesítményére, aminek köszönhetően nem sikerült ebben a játékrészben kiemelkedő játékot nyújtanunk. A kapusteljesítményünknek köszönhetően, azért életben tudtuk tartani a reményt a győzelemre. A félidei pihenőre 8:9-es állásnál vonulhattunk le.

A második félidőben azonban, már egy teljesen más hatvani csapatot láthatott a helyszínen megjelent szurkoló tábor. Támadásaink rendre góllal végződtek, míg hátul rendeződtek soraink és megállítottuk a budaiak „ostromait”. Taktikai változtatásoknak, és a remek egyéni, és csapat teljesítménynek köszönhetően 21:15-ös különbséggel győzedelmeskedni tudtak lányaink ellenfelünkkel szemben.

Gulyás József a csapat vezetőedzője interjújában elmondta: „Túl vagyunk egy nehéz összecsapáson a Budai Farkasok ellen. Ebben a bajnoki idényben ez a harmadik mérkőzésünk velük szemben, ahol kétszer kikaptunk. Idegenben egy emlékezetes mérkőzést játszottunk ellenük, hiszen akkor 15 hétméterest, és 14 két percest ítéltek ellenünk. Hosszú pályafutásom alatt, ilyennel még nem találkoztam eddig.  Hazai mérkőzésünkön, pedig Achilles ínszakadást szenvedett Valló Krisztina, és az ő kiesése, balesete hátráltatta akkor a csapatot sokkolta, és nyert helyzetből vesztettük el a  mérkőzését. A két elveszített összecsapás után, már vártuk, hogy revansot vegyünk ellenfelünkkel szemben. Most ehhez minden adott volt, hiszen játékosaink egy része felépült, így 5+1 cserejátékossal a padon könnyebb volt a helyzetem, és mind ehhez egy nagyon korrekt játékvezetés társult.
Az első félidőben nagyon meglátszott a lányokon ez a megilletődöttség, hiszen olyan elemi hibákkal játszottunk, amit egy ilyen csapat ellen nem úszhatunk meg büntetlenül. A második félidőben azonban át álltunk 4-2-es fel állásra, ahol 2 db beállóssal játszottunk, így sikerült egy 5 gólost előnyt szereznünk. A lányok megfogadták a tanácsaimat, és egy jó játékkal sikerült ellenfelünket „két vállra fektetnünk”.
Egyéni teljesítmények tekintetében kiemelkedő volt középen Pásztor Orsi és Rostás Anasztázia munkája, hiszen nagyon sokat vállaltak magukra a mérkőzés alatt. Oláh Juhász Anita ismét gólgazdag összecsapást tudhat maga mögött, a szerzett 8 góljával. Örömteli dolog, hogy mind a 3 fiatal játékosunk tudott játszani, és külön öröm, hogy a végén Báti Bettina a kapuban 2 db hétméterest is sikeresen hárított.”

A visszavágóra 2017. május 28.-án vasárnap 17:00-kor kerül sor Törökbálinton, ahol már előnnyel várhatjuk az összecsapást.