Hatvani KSZSE – Domony KSE 37:21 (21:16)

Mérkőzés időpontja
2018. 09. 22. 12:00
Játékvezetők
Kotán Miklós, Szonderik László
Nézőszám
50 fő
Hatvani KSZSE
Kovács – Horti, Tóth B. 7 (3), Blaskó 6, Vas 7, Szarvas 4, Tóth E. 5.
Cserék
Czakó, Deák 3, Valló K., Vajda, Czibolya, Bencs, Juhász A. 5
Kiállítások
10 ill. 4 perc
Hétméteresek
4/3 ill. 1/1

Női felnőtt csapatunk a hétvégén a Domony KSE csapatával mérkőzött meg, akikkel szemben 37-21-es győzelmet arattunk. A mérkőzésről a csapat kapusa Kovács Cintia és a csapat edzője Bárány Zsolt nyilatkozott.

KOVÁCS CINTIA
kapus

A végeredmény összességében nem lett rossz, hiszen 37-21-re legyőztük a domonyi csapatot. A mérkőzés eleje azonban nem indult egyszerűen. Hogy láttad a kapuból?
Sajnos az első támadásnál sérülést szenvedtem és emiatt nem tudtam teljes mértékben a feladatomra koncentrálni és akár ennek is betudható az, hogy nem indult könnyen a játék sem nekem, sem pedig a csapatnak.

Mi történt?
Egy rossz lépés következményeként megrándult a bokaszalagom.

Láttuk, hogy ápoltak kint is, aztán mégis visszajöttél és hősiesen védtél tovább. A lányok viszont nem jól produkáltak az első félidőben. Mi erről a véleményed?
Valószínűleg megijedtek attól, hogy kapus nélkül maradnak és talán ez zavarta meg őket.

A második félidőben viszont teljesen máshogy jött ki a csapat, teljesen máshogy indult a mérkőzés és ez a lendület tartott a félidő közepéig és ismét mi irányítottuk a játékot. Mit mondott a Mester bent az öltözőben?
Mindenkitől sokkal nagyobb figyelmet és összpontosítást kért. Különösen a pontos támadásbefejezést emelte ki.

Hogy van a lábad most, hogy érzed?
Nagyon fáj, valószínűleg elmegyek és kivizsgáltatom.

BÁRÁNY ZSOLT
edző

Hogy érzed magadat a mérkőzés után? Milyen gondolatok kavarognak benned?
Nagyon rosszul. Rémálmaimban nem gondoltam, hogy ez megtörténhet velünk, ami az első félidőben megtörtént. Egészen más elképzelésem volt a mérkőzésről. Azt szerettem volna, ha szépen elosztva mindenki tud normálisan játszani. Az első félidőben azt sem tudtam, hogy igazából hol volt a csapatom. Nem ismertem rá a lányokra, és azt sem tudtam igazán, hogy ezzel a játékkal melyik bajnokságba akarunk mi játszani. Aztán félidőben – nem volt más választásom-, kaptak egy fejmosást és az lett a végeredmény, ami lett.

Lehet, hogy csak szubjektív dolog, de olyan, mintha az első félidőben csak a mezek lettek volna a pályán. Ellenfelünk egy nagyon szimpatikus, szorgalmas csapat, de valljuk meg, játékosállományának ereje és egyéb lehetősége meg sem közelíti a miénket.
Pedig határozottan felhívtam a figyelmüket arra, hogy egy ellenfelet nem azzal tiszteljük meg, hogy szorossá teszünk egy mérkőzést, hanem azzal, hogy amit tudunk játszunk. Kihozzuk magunkból a legtöbbet és egy olyan szórakoztató mérkőzést játszunk, amire a nézők is azt mondják, hogy ezért érdemes volt kijönni. Az általad elmondottak mind igazak és bár ellenfelünk nagyon sokat fejlődött az utolsó találkozásunk óta, de ki kell mondanom, hogy magunknak tettük az első félidőt olyanná, amilyen lett.

Hát igen, csodálkoztunk. Láttam a tegnapi edzést, teljesen más hangulata volt, egy pörgős dolog volt. Az ellenfelünk is felszívta magát és önmagához képest szerintem kimondottan jól játszott. A végeredmény összességében nem rossz, mert 16 góllal nyertünk, de kérdés, hogy egy ilyen teljesítmény mire lesz jó jövőhéten az Aranyszarvas ellen.
Úgy gondolom, hogy a lányokkal le kell üljek beszélni. A fejekben mindenféleképpen rendet kell tenni. Tudni illik ezzel a teljesítménnyel nem hogy bajnokságot nem tudunk nyerni, talán még a dobogóra se tudunk felkerülni. Hozzáteszem azt – és ez nem a lányok mentségére szolgáljon – de sajnálatos módon egy kapussal sikerült végig hoznunk a mérkőzést, úgy, hogy Kovács Cintia rögtön az elején egy komoly bokasérülést szenvedett és úgy védte végig a mérkőzést. Sajnos ez az ő teljesítményét is jelentősen visszavetette, de ha a Cinti nem egy csupaszív sportember, nem is vállalta volna, hogy ilyen állapotban is védjen. Köszönet a hősiességért!

Azt tudjuk, hogy a tartalék kapusunk egy fiatalabb korosztályban játszik és ő most ott állt helyt. A hírek szerint jövő héten már jobb helyzetben leszünk. Igaz?
Szerencsére van egy kis öröm is az ürömben. Igen, a héten sikerült – a vezetőség segítségével és közbenjárásával – megegyezni Futaki Hajnalkával. Ő egy NB I és NBI /B-t is megjárt kapus és bízom benne, hogy nagy segítségünkre lesz!

TABELLA JELENLEGI ÁLLÁSA

hely csapat M GY D V LG KG GK PONT
1. Kóka KSK 3 3 0 0 105 70 35 6
2. Hatvani KSZSE 3 3 0 0 103 69 34 6
3. Csömöri SSZN KFT 3 2 1 0 88 79 9 5
4. IN-ÖR KC. II. 3 2 0 1 75 60 15 4
5. Aranyszarvas SE 3 2 0 1 97 88 9 4
6. Gödi SE II. 2 1 1 0 52 47 5 3
7. Százhalombattai KE 2 1 0 1 54 47 7 2
8. Jászárokszállás VSE 2 0 0 2 55 74 -19 0
9. Szigetszentmiklós NKSE II 3 0 0 3 73 99 -26 0
10. Mogyoródi KSK 3 0 0 3 59 86 -27 0
11. Domony KSE 3 0 0 3 61 103 -42 0