Hatvani KSZSE- Optimum- Solar Békési FKC edzőmérkőzés

Férfi felnőtt csapatunk a felkészülési időszakban 2020. augusztus 14-én az Optimum-Solar Békési FKC csapatával játszott edzőmérkőzést, hazai pályán.

A mérkőzésről a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Zsolt! Néhány perccel ezelőtt ért véget a Békés elleni mérkőzés. Az indulatok viszont nem mondhatóak túl békésnek. Két gólos győzelmet sikerült aratnunk. Az első félidőt parádésan vittük, hiszen volt olyan is, amikor 5 góllal vezettünk. Hogyan értékeled a látottakat?

Úgy gondolom, hogy mérkőzésről-mérkőzésre, hétről-hétre egyre jobban halad a csapat teljesítménye. Egyértelműen felkészülési időszakról beszélünk, ahol rengeteg a hiba. Ahogy közeledik a bajnokság, és ahogy vége az alapozási időszaknak el kell kezdenünk a finomhangolásokat is. Pontosítanunk kell a lépéseket, a passzokat, a lövéseket. Meg kell tartanunk a tempót, és természetesen össze kell szokni a csapatnak. Az, hogy parázs volt a hangulat azt gondolom, hogy természetes, hiszen sportolók vagyunk, és mindannyian nyerni szeretnénk. Ettől függetlenül ez egy edzőmérkőzés, itt nem kell, hogy vérre menjen a játék.

Laikusként azt látom, hogy teljesen más csapat játszik most a pályán, mint akik az előző bajnokságot abbahagyták. Nyilván ez annak is köszönhető, hogy új játékosok érkeztek a csapathoz. Teljesen más lendületű, és dinamikájú játékot láttam most tőlük, mint amit megszoktunk eddig.

Azzal, hogy új játékosok érkeztek a csapathoz egész más mentalitást próbálunk játszani. A tavalyi év nekünk egy tanulópénz volt. Úgy láttam tavaly is, hogy a csapatunk teljesen megfelelt a NB I/B-nek, de eléggé statikus, és lassú játékot játszottunk. Ezen javítani kell, és az új játékosok érkezésével egy magasabb fokozatra tudunk kapcsolni.