Hatvani KSZSE – Salgótarjáni Strandépítők 29-27 (16-17)

2016. 11. 13-án került megrendezésre a OKTAT60- Hatvani KSZSE és a Salgótarjáni Strandépítők csapatai között az NB II-es férfi bajnoki kézilabda mérkőzés Hatvani Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola tornacsarnokában. A mérkőzésnek a szokásos – Hatvan- Salgótarján – presztízs harcon kívül sokkal nagyobb volt a tétje, hiszen a vendégek kimondott célja a bajnokságban dobogón végezni, nekünk pedig az, hogy visszakapaszkodjunk a bajnokság középmezőnyébe. A bajnokság erősségére és kiegyensúlyozottságára mi sem jellemzőbb, mint az, ha a Csömör ellen hozzuk a kötelezőt a bajnokság első fordulójában és figyelembe vesszük, hogy a második helyezett Salgótarjáni Strandépítők csapata, akit most legyőztünk, egy fordulóval többet játszott, akár a bajnokság 2-3. helyezését is elfoglalhatnánk. Na, de így sem kell szégyenkeznünk, mert az előttünk álló csapattal pontazonossággal, a 6. helyen van csapatunk, úgy hogy ha számunka szerencsésen alakul a többi mérkőzés, most stabil negyedikek vagyunk, de még sok mérkőzés van hátra a bajnokság végéig.

Az első félidőben a Salgótarján volt a meghatározó és volt olyan, hogy 5 góllal vezettek ellenünk. A félidő végére előnyük elfogyni látszott és csapatunk már csak egy gólos hátránnyal kezdte a második félidőt. A második félidő első percében sajnos Szarvas Ádám, aki egyébként úgy vállalta a játékot, hogy jobb lába nem volt teljesen egészséges, ismét megsérült és a továbbiakban már nem tudta vállalni a játékot. Ugyanakkor a második félidőben védekezésünk határozottabb és ezzel eredményesebb is lett, melyhez kellett Kovács Tibor nagyszerű kapus teljesítménye. Támadásban viszont Román Norbi nyújtott jobb kettőben kiemelkedő teljesítményt, így a végén két gólos győzelmet tudtunk aratni.

A bajnokság góllövő listáján Blazsek Milán 46 góllal a 8. helyezést foglalja el.

Mérkőzéseinket fordulóról fordulóra egyre többen látogatják, és annak a több, mint 130 embernek a biztatása is nagy segítségére volta csapatnak ahhoz hogy ezt a nagyszerű eredményt elérje.

A meccs teljes egészében itt tekinthető meg:

Kedves László az OK-TAT-60 Hatvani KSZSE edzőjének értékelése

Rácz Csaba – OK-TAT-60 Hatvani KSZSE csapatkapitánya – interjú

Rácz Viktor – az ellenfél játékosa – interjú

Képgaléria