Hatvani KSZSE új címere

A szezon kezdetén Egyesületünk vezetősége úgy döntött, hogy megváltoztatja a Hatvani KSZSE logóját. A tervezeteket tagjainkkal megszavaztattuk, és végül a kiválasztották a jelenleg is használt címert. Az évvégi Közgyűlésen azonban újra megszavaztattuk tagjainkkal, és a végül a logó megváltoztatása és annak pontos meghatározása is bekerült az alapszabályunkba.

A Hatvani KSZSE új logójának pontos meghatározásának adatait, az alábbi pontokban olvashatjátok:

  1. Alapszínek meghatározása

Az új címer színeinek kiválasztásánál figyelembe vettük az Egyesület jogelődjének alapszíneit, amely a kék és a fekete volt.

A kék és a fekete, világos (fehér) alapon történő alkalmazása egy erőteljes elegyet alkot. A kék szín szinte bármilyen esetben pozitív üzenettel bír, szabadságot, igazságot és reményt szimbolizál, illetve maga a szín használata bizonyítottan növeli a hatékonyságot, teherbírást. A fekete szín egyfajta tekintélyt sugall, amely egy sportegyesület esetén nem hátrány.

  1. Betűtípus meghatározása

A betűtípus kiválasztásánál szempont volt, hogy a sportegyesület erőteljes megjelenését közvetítse – bármilyen felületen is jelenik meg -, így az egyszerű formákból építkező, zömökebb Biryani Black, illetve a vékony Biryani Light Sans serif típusú fontok mellett döntöttünk.

  1. Címer leírása, változatai

Kék alapon, fekete körvonalakkal határolt körgyűrűben szerepel az egyesület rövidített neve, a Hatvani KSZSE nagy kapitális betűformázással, körívre illesztve /felső felében a HATVANI, az alsó részben pedig a KSZSE szerepel/. A körgyűrűn belül fehér alapon egy oroszlánfej sziluettje található, fekete sörénnyel. A sörény oldalsó elemei díszítő jelleggel megjelennek a körgyűrűben is fehér-fekete-fehér felosztásban a bal, illetve jobb oldalon is.

Az oroszlán, mint címerelem városunknak, Hatvannak a címeréből jön. Egy erőteljes elem, amelyet mindenképpen használni szerettünk volna. A színek az első részben leírt alapszínek és azok jelentései.

A címer használható önmagában is, vagy az egyesület rövidített nevével, illetve azt teljes nevével kiegészítve az alábbi formákban. A grafika több formátumban, több színtérben elérhető. Használatuk a megadott felhasználási területtől függően megválasztandó.