HKSZSE új edzői

A HKSZSE büszkén mutatja be egyesületünk négy új Sportedző (kézilabda sportág) szakképesítéssel rendelkező tagját: Vas Tamarát, Bencs Mónikát, Szarvas Ádámot és Rácz Csabát. Az edzők november 26.-án vehették át bizonyítványukat, ami az egy éven át tartó kitartó munkájuk gyümölcsét jelenti, ezzel a HKSZSE teljes jogú edzői stáb tagjainak tudhatják magukat.

Az oktatásuk két részletből állt úgy, mint elméleti és gyakorlati. Elméleti oktatásukba folyamán olyan alapokat kellett elsajátítaniuk, mint például pedagógia, pszichológiai és kommunikációs, valamint szervezési, illetve vállalkozási ismeretek. Ezek mellett tanulmányaik részét képezték a sportág alapjainak, illetve a sportedzői szakismeretek megszerzése. Az elméleti tárgyakat többségben a Testnevelési Egyetem aktív és nyugállományú tanárai tartották. Ez a tény önmagában garancia volt a minőségi képzésre, de ugyanakkor azt is jelentette, hogy az átlagnál magasabb színvonalú elvárásoknak kellett megfelelni edzőinknek.

Gyakorlatukat a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesületnél végezték, ahol Kedves László, a HKSZSE szakmai igazgatója, a felnőtt csapat vezetőedzője – kézilabda szakedző – koordinálta, vezette munkájukat. Itt is több részből állt a felkészülésük, hiszen az edzéslátogatások mellett, mindannyian korosztályos csapatokat vezetését kapták meg. Az edzések megtartása mellett, a mérkőzésekre is el kellett kísérni a gyerekeket. Részt vettek továbbá az egyesület által szervezett Mátraderecskei Kézilabdatáborban, ahol különböző korosztályoknak tartottak edzéseket.

A sikeres gyakorlati vizsga után, november 26.-án szóbeli vizsgát tettek, ahol mindenki jó eredménnyel zárt és ezzel megszerezték az edzői szakképesítésüket. A vizsgabizottság külön kiemelte Rácz Csaba teljesítményét, melyet a gyakorlati vizsgán végzett.

Egyesületünknek számára fontos, hogy a versenysport mellett az utánpótlás nevelés is jó kezekbe legyen. Az elnökség törekszik arra, hogy utánpótlásedzőink elsősorban aktív és volt játékosaink -akik érzelmileg is kötődnek egyesültünkhöz, illetve a hatvani kézilabdához – közül kerüljenek ki.

Egyesületünk nevében, Gratulálunk nekik!