Itt a két pont

OKTAT60 Hatvani KSZSE- Kazincbarcikai KSE 27:23 (13:9)

Női felnőtt csapatunk 2021. október 2-án (szombaton) játszotta az őszi forduló soron következő mérkőzését. Az ellenfél a Kazincbarcikai KSE csapat volt, akikkel szemben végig uralni tudtuk a mérkőzést, így a csapatunk megszerezte az első két pontját a 2021/2022-es bajnokságban.

A mérkőzésről a csapat edzőjét,Bárány Zsoltotvalamint a csapat egyik új játékosát, az átlövő poszton játszóLedacs Kiss Szonjátkérdeztük:

Először is szeretnék nektek gratulálni. Az első két mérkőzés nem sikerült annyira jól, de ezt a mai teljesítményt látva, eddig is benne volt a győzelem a csapatban. Ezt a mérkőzést az első perctől kezdve irányítottuk és nem is igazán tudott velünk mit kezdeni az ellenfél.

Köszönjük a gratulációt! Először is azzal kezdeném, hogy nem kell elfelejtenünk, hogy nyolc lány távozott a tavalyi csapatból és ez most egy teljesen új összeállítás és még nagyon az elején járunk a bajnokságnak. Nagyon bennünk volt, főleg az első mérkőzésen, hogy nyerhettünk volna, de sajnos nagyon sokat hibáztunk és a saját magunk hibája miatt kaptunk ki. A második mérkőzésen nagy előnyt adtunk az ellenfélnek és onnan nagy hajrával fel tudtunk állni, de hozzáteszem és akkor most rá is térek a mai mérkőzésre, hogy a lányok teljesen koncentráltan és nagyon fegyelmezetten vetették alá magukat ezeknek a párharcoknak. Szerencsére sikerült ebből nagyon sokszor pozitívan kijönnünk. Nagyon nagy volt a hajtás és főleg nagyon nagy volt a koncentráció a védekezésben, és ezzel is sikerült megszereznünk a két pontot. Nehéz feladat volt ezeket a felnőtt játékosokat megállítani, főleg akkor, hogyha lendületből jöttek. Összességében, mint csapat tudnám értékelni a mai teljesítményt, nem szeretnék egyéneket kiemelni, mert a lányoknak elmondtam az öltözőben, hogy mint csapat nyertük ezt meg és hogyha tudjuk ezt a tendert tartani, akkor még szép eredményeket érhetünk el.

Szonja! Neked külön szeretnék gratulálni, mert nagyon jól játszottál ma. Hogy érzed, sikerült beilleszkedned a csapatba? Láthattunk ma tőled védekezésben nagyon szép megmozdulásokat, illetve gólokat is lőttél. Hogy érzed magad a Hatvani KSZSE-nél?

Nagyon jól érzem most itt magamat, szerintem sikerült beilleszkednem, ahogyan a többi új játékosnak is. Nagyon örülök annak, hogy csapatként egyre jobban sikerül összekovácsolódnunk.

Két hét pihenő következik. A következő fordulót idegenben fogjuk majd játszani a Kállósemjén csapata ellen. Van esetleg valamilyen taktika a mai mérkőzésből kiindulva, amin szeretnél majd változtatni, vagy azokat szeretnéd inkább erősíteni, amikben ma jó volt a csapat?

A taktika egyértelműen a két pont, azt kellene elhoznunk. Minél többet vagyunk együtt és minél többet tudunk gyakorolni, és minél kevesebb a hiányzónk – most is vannak sérültjeink, vannak, akik most jöttek vissza betegségből, de vállalták a mérkőzést és le a kalappal előttük. Amennyiben ezek a tényezők a mi oldalunkra állnak és mindenki épp és egészséges, akkor igenis megyünk neki és úgy állunk hozzá, mint régen.

A mai egy „hazai” mérkőzés volt Turán. Szonja! Mennyire adott nektek plusz löketet az, és mekkora volt a motiváció, hogy ennyien jöttek el nektek szurkolni?

Sokkal jobb volt így játszani, hogy ennyien eljöttek, és nagyon motivált minket, hogy ennyi néző előtt tudunk kézilabdázni.