Javában tart a felkészülés

Férfi ifjúsági és fiú serdülő csapatunk is megkezdte a 2019/2020-as bajnokságra való felkészülést. Pápa Jánost, a két csapat edzőjét arról kérdeztük, hogy hogyan haladnak a felkészüléssel.

2019.07.29 – én kezdtük meg a felkészülést az előttünk álló szezonra. Mindkét csapat napi két edzéssel készül, mondhatni „napközis” rendszerben. Az edzéseink helyszínei: B40 Fitness Centrum, a Városi Strand, a Népkerti futópálya, illetve a Kodály tornacsarnoka. Az alapozás első két hete a fizikális erőfejlesztésről, illetve az állóképesség fejlesztésről szólt. Ebben meglehetősen elfáradtak a srácok, de tudják, hogy ez nagyon fontos része a felkészülésnek, mert most alapozták meg azon tavalyi erényüket, hogy a kiváló állóképességünknek köszönhetően ellenfeleik fölé emelkedtek.

A harmadik héttől már nagyobb hangsúlyt kapott a koordináció, illetve a gyorsaság fejlesztése is és előkerült a labda is. A labdás gyakorlatok inkább még csak „motivációként” kapnak szerepet. Lövőerőt fejlesztünk, ugyanis a „kis ifisták” még csak most kezdtek el először 3-as labdával dolgozni. A negyedik héten megkezdődtek az egyéni és technikai képzések illetve ”kedvcsinálásként” Füzesabonyban edzőmeccseket játszottunk. Az Ifi/OSB vegyes hat gólos (31-25) győzelmet aratott a házigazdák felett, míg a komplett IFI sor a Füzesabony felnőtt csapatával gyakorolt és egy nagyon hasznos mérkőzésen maradt alul négy góllal (28-24) a tavalyi felnőtt bronzérmes otthonában. Az eredményekből messzemenő következtetéseket nem szabad levonni, dolgozunk tovább, a „finomhangolás” csak ezután következik.

A következő héten már több edzőmérkőzés vár a srácokra az edzések mellett, hétfőn Füzesabony vendégeskedik nálunk, kedden a Szigetszentmiklós csapata lesz az ellenfelünk, míg szerdán a Veresegyháza csapatát fogadjuk edzőpartnerként. Az IFI munkájába is becsatlakozott az újonnan érkező és a felnőtt csapatot is erősítő Nagy Balázs és Fülöp Nándor, illetve a Gyöngyösről érkező átlövő Racskó Ádám és szélsőként, illetve beállóként bevethető Szűcs Dániel. Mind a négy srácot jól ismerem, hiszen mindannyian dolgoztak a kezeim alatt az elmúlt évek folyamán és meggyőződésem, hogy nagy segítségére lesznek a csapatnak a következő időszakban. A bajnokságot mind a két csapat 2019.09.15-én kezdi meg hazai pályán. Ellenfelünk a vs. Dunakeszi korosztályos csapatai lesznek. Itt jegyezném meg, hogy egyesületünk életében ez a nap egy új fejezetet nyithat, mert a kézilabdát szerető hatvani közönség egy napon láthatja játszani összes az férfi csapatunkat. Ez egy igazi kézilabdás délután lesz, ami az ősz folyamán többször meg fog ismétlődni.

Szeretném megköszönni a felkészülésünk folyamán kiváló körülményeket biztosító B40 Fitness Centrumnak, hogy nagyszerű lehetőséget nyújtanak erőnlétünk fejlesztéséhez, az FC Hatvan munkatársainak, hogy nyugodt körülményeket biztosítanak munkánk elvégzéséhez, illetve a Városi Strandnak, ahol a rehabilitációs edzéseink mellett egy új lehetőséget biztosítottak számunkra, konkrétan azt, hogy „kikapcsolódásként” már strandkézilabdapálya is rendelkezésünkre áll.