Jelentősen erősödött az OKTAT60 Hatvani KSZSE csapata

Buday Dániel leigazolásával egy igazi „nagyágyú” érkezett az Egyesületünkhöz. Erről, az átigazolásokról és arról, hogy mit vár a következő bajnokságban a csapattól kérdeztük Szombati Lajost, az OK-TAT-60 Kft. férfi felnőtt csapatának névadó szponzorát.

Buday Dániel személyében, mondhatjuk azt is, hogy egy igazi sztár érkezett a csapatunkhoz. Mit vár ettől az igazolástól?
Az elvárás és a cél többes. Természetesen egy ilyen képességű játékostól sok gólt várok és azt, hogy játékával és jelenlétével erőt adjon a csapatnak. Mindenképpen egy meghatározó személyiség lesz, de azt gondolom, hogy csak egy játékosra nem lehet építeni, nem lehet elvárni tőle, hogy mindent megoldjon és nem szabad, hogy attól függjön a játékunk eredményessége, hogy valaki a pályán van-e, vagy nincs. A kézilabda egy csapatjáték és azt gondolom, hogy nekünk olyan csapatunk van, amelynek tagjai képesek és tudnak is egymásért küzdeni.

Természetesen az ő jelenléte pozitívan fog hatni a csapatra és azt gondolom, hogy Egyesületünk minden játékosára. Ennek a kérdésnek a megválaszolása azért is nehéz, mert a válaszomat természetesen befolyásolja az is, hogy az Egyesület alelnöke vagyok. Ebből a szempontból viszont kiemelném, hogy fiatal játékosainknak egy olyan lehetséges példaképet hoztunk a közelbe, akiket eddig csak tévé közvetítésben, vagy időnként egy-egy NB I-es mérkőzés látogatásával láthattak. Most a mindennapokban találkozhatnak egy olyan emberrel, aki 92 alkalommal húzhatta magára a magyar válogatott címeres mezét, több világversenyt megjárt és klub szinten is nagyszerű sikereket ért el. Fiataljaink láthatják, hogy van miért edzeni és van miért célokat kitűzni maguk elé.

Hogy sikerült Buday Dánielt a csapathoz csábítani?
Nem volt nehéz dolgunk, hiszen Bárány Zsolttal, a szakmai utánpótlás igazgatónkkal baráti kapcsolatban vannak és ő vetette fel ezt az ötletet. Ezt követően Antalóczy Péterrel, az Egyesületünk elnökével volt egy találkozójuk és ezután találkoztunk közösen, mármint az Egyesület és Dani, Hatvanban. Miután neki is hiányzik az aktív játék, így gyorsan megegyeztünk. Egy feltétele volt, amit kért, hogy tartsuk be és miután mi ezt elfogadtuk gyakorlatilag meg is volt a kézfogás, amely megpecsételte, hogy Buday Dániellel erősödött az OKTAT60 Hatvani KSZSE csapata.

Meg lehet tudni, hogy mi volt ez a feltétel?
Természetesen, nem titok. Dani immár 2 éve edzősködik és jelenleg az NB I-es Mezőkövesdi Kézilabda Club férfi csapatának az edzője. Az volt a kérése, vagy mondhatom, hogy inkább a feltétele is, hogy az edzői munkája nem láthatja kárát annak, hogy ő most visszatér játékosként a pályára. Ez természetesen nem volt kérdés, hogy tudomásul vettük.

Volt azonban több átigazolása is a csapatnak a nyáron. Róluk mit lehet tudni?
Igen, azt gondolom, hogy jól sikerültek az átigazolások, mert egy kivételével, minden érkező magasabb osztályból érkezett hozzánk és az sem titok, hogy egy belső poszton még folynak a megbeszélések. Külön kiemelném, hogy ketten is érkeztek aktív játékosként az NB I-ből és közülük is kiemelném Hudák Henriket, aki az előző szezonban még a B. Braun Gyöngyös csapatát erősítette, kapus poszton. Az előző szezonban is nagyszerű kapusunk volt, de személy szerint én tőle még többet várok, és azt se felejtsük el, hogy ő kapusedzőként is segíti az Egyesület munkáját.

Milyen eredményt vár a bajnokság végére a csapattól?
Természetesen minden sportolót és sportvezetőt a győzelem hajt. Figyelembe véve, hogy az előző szezonban is bennünk volt a bajnokság megnyerésének a lehetősége, természetesen én is ebben bízom. Sajnos, eléggé megnehezíti a szereplésünket, hogy nagyon komoly távolságokra kell utaznunk, illetve egy erősebb bajnoki csapatba kerültünk, mint most jelenleg a volt csoportunk. Nagyon jó csapatok vannak az Észak-keleti csoportban is, mint például az elmúlt évi bajnok, Kazincbarcika, Kisvárda, vagy a velünk szintén csoportot váltó Salgótarján, aki a hírek szerint szintén, komolyan erősödött. Összességében a csapatot az első három hely valamelyikére várom, de bízom abban, hogy ez a legmagasabb foka lesz a dobogónak.