„Jöttünk és elvittük tőlük a két pontot!”

Ilyen tömören foglalta össze Bárány Zsolt vezetőedző, a női felnőtt csapatunk hétvégi teljesítményét a Jászárokszállás VSE ellenni győztes találkozójáról. Lányaink továbbra is megállíthatatlanul küzdenek és dolgoznak egymásért és a csapatért a Pest Megyei Bajnokságban, ahol sorozatban a második győzelmüket aratták.

Csapatunk november 5.-én (vasárnap) látogatott el Jászapátiba, ahol összecsapott a Jászárokszállás VSE együttesével. A két társaság fej-fej mellett küzdött az első félidő során, ahol is csupán 1 gólos előnyt sikerült kiharcolnunk a játékrész végére. A félidei eredmény 14:15 a javunkra!

A szünetben aztán lányaink összeszedték magukat és a második játékrészre már sokkal magabiztosabban és elszántabban jöttek ki, aminek köszönhetően sikerült megszerezniük a győzelemért járó 2 pontot.  A végeredmény 27:33.

Együttesünk házi góllövő listájának az első helyezettje Oláh-Juhász Anita kiemelte a csapat félidei ritmusváltást, valamint a lányok küzdőszellemét:

Az első félidő végig nagyon szoros volt találkozó, ezután még második félidő közepéig tudta ellenfelünk tartani velünk a tempót, utána azonban valami megváltozott és onnantól magabiztosan szereztük meg a 2 pontot. Mi volt ez a változás?

Az első félidő nagyon szoros volt, ezt mi is tapasztaltuk a pályán, nagyon erős ellenféllel kerültünk szembe, számunkra ismeretlen csapattal, hiszen még nem játszottunk ezelőtt ellenük. Tudtuk, hogy a harmadik helyen állnak a táblázaton, így egy pillanatig se becsültük őket alá. A változás az a félidei szünetben történ, ahol is Bárány Zsolt vezetőedzőnk felhívta a figyelmünket a második félidő első 10 percének a fontosságára, amit mi sikeresen be is tartottunk és onnantól kezdve nem volt megállás a győzelemig. Mindenki küzdött, mindenki hajtott, aztán sikerült egy szép győzelmet arattunk, aminek nagyon örülünk!”

Az első félidő végén egy időntúli szabaddobást sikerült bedobnod. Ez a második félidőben egy nagyobb önbizalmat adott neked?

„Igen így van! Ez az időntúli szabaddobás jól sikerült, próbáltam oda helyezni a labdát, ahol a legalacsonyabban voltak a sorfalban kezek. Hála az istennek ez sikerült is, és úgy éreztem, hogy ez a második félidőben még magabiztossá tett, valamint még nagyobb önbizalmat adott nekem!”

A jó védekezés mellé társult a kitűnő kapusteljesítmény is, aminek köszönhetően megbénítottuk ellenfelünk támadásait. Kovács Cintiát, csapatunk hálóőrét kérdeztük erről:

Győztünk és ehhez egy nagyon jó csapatösszhang kellet, de szükség volt továbbá egy nagyszerű kapusteljesítményre is. Az egész mérkőzés során nagyon magabiztosnak tűntél, és létfontosságú helyzetekben sikerül hárítanod. Milyennek találtad a mérkőzésen nyújtott teljesítményedet?

„Igen szerencsésnek mondhatom magamat, hogy ilyen kulcsszituációkban sikerült hárítanom, és ezzel úgymond sikerült elvennem a kedvüket az ellenfél játékosainak. A mérkőzés végére szerencsére a védelmünk is nagyon összeállt, ezzel az én feladatomat is sikerült könnyíteni.”

Bárány Zsolt csapatunk vezetőedzője, méltatta a lányok győzni akarását, tovább kiemelte az együttes hozzá állását is:

A bajnokság harmadik helyén álló csapatot sikerült legyőznünk saját otthonába, és ha hozzá vesszük, hogy előzőleg nem tudtunk erről az együttesről semmit, így még édesebb a győzelem! Milyennek találta az összecsapást?

„Minden mérkőzés, és köztük ez is nagyon nehéz! Ellenfelünkön is érződött, hogy nagyon magabiztosak és felkészültek voltak, ők egy egészen más eredményt terveztek, ehhez képest mi eljöttünk és elvittük a két pontot előlük. Nem azért dolgozunk, hogy csak így át gázoljanak rajtunk, ahogy ők előzőleg gondolták. Szeretném megjegyezni, hogy hétről-hétre azt veszem észre a lányokon, hogy a sikerélmény mellett, a nagyon kemény munkát is felvállalják. Nagyon büszke vagyok rájuk, mert megint egy olyan megmérettetésen vagyunk túl, ami már pozitív kimenetű is lett – utalnék ezzel a Csömör elleni találkozó, ahol hajszál híján 1 góllal kikaptunk a tavalyi bajnoktól- de ezek a lányok nem adják fel soha és nagyon büszke vagyok rájuk és csak gratulálni tudok nekik!”

Azt lehetett látni, hogy egy-egy védekezésbeli hiba, vagy egy rosszul sikerült lövés se szegte a kedvüket a lányoknak, és mentek tovább. Úgy lászik, hogy a csapat jelenlegi legnagyobb fegyvere, hogy nagyon akarják a győzelmet! Ez így van?

„Pontosan! A hit, amit e is hiszünk, hogy nekünk itt van keresni valónk! A mérkőzés során is kellett többször is vesztes helyzetből felállnunk, ami sikerült is. Ezen dolgozunk, hogy a következő mérkőzéseink során ne kelljen a vesztes oldalról visszajönnünk, hanem, hogy az ellenfelünknek kelljen az eredmény után futnia. Addig, amíg a csapatban van hit – és itt azért keményen megkell fognunk egymás kezét, ahhoz hogy elhiggyük is ezt-, addig én úgy gondolom, hogy nincs az a helyzet, amiből nem próbálunk meg az utolsó pillanatig felállni. Szükséges továbbra is egy nagyon acélos és kemény csapatszellem, amit úgy érzek, hogy nem fog eljönni, hiszen már itt van!”