Kedves László az Európa Bajnokság ezüstérmese!

Az elmúlt hétvégén a portugáliai Gondomarban került sor a 14. Masters Európa-bajnokságra. A tornán két magyar arany- és két ezüstérem született a nőknél az Angyalok, a férfiaknál pedig a Budapest Old Boys jóvoltából, ahol nem más, mint Kedves László az egyesületünk szakmai igazgatója, valamint a férfi felnőtt csapatunk vezetőedzője is az együttes tagja volt.

A Porto melletti külvárosban megrendezett tornán a +50-ös korosztályban elinduló csapat egy lehengerlő teljesítménnyel jutott be a döntőbe, ahol az ukrán válogatottal szemben maradt alul.

Megkérdeztük Kedves Lászlót az Európa-bajnokságról aki elmondta:

„A férfiaknál +50-ös korosztályban indult a csapatunk az Old Boys Budapest, ebbe a korcsoportba már ötször lettünk EB bajnokok, kétszer a másodikok, és egyszer sikerült a harmadik helyezést megkaparintanunk.
Együttesünk egy nagyon jó nevű társaság, hiszen olyan játékosok alkotják, mint
Iváncsik Mihály, Kovács Mihály és még sorolhatnám a jobbnál-jobb, nevesebbnél-nevesebb csapattársakat. Nagyon jó és összetartó csapat vagyunk, ezt bátran ki merem jelenteni.

A korosztályunkba 11 együttes indult el, a mi csoportunkba rajtunk kívül még egy Lengyel, egy Olasz, egy Portugál, és egy Szlovák csapat volt az ellenfelünk. A csoportba sikerült megszereznünk az első helyezést, hiszen az összes vetélytársunkat sikerült „két vállra fektetnünk”, ezzel magabiztosan jutottunk be az elődöntőbe, ahol a másik csoport győztesével, a második Olasz együttessel kerültünk szembe. Az összecsapásról itt is mi vonulhattunk le győztesként, hiszen 1 góllal sikerült legyőznünk ellenfelünket, így az Európa Bajnokság döntőjébe találtuk magunkat. Az arany éremért folyó küzdelembe az Ukrán válogatottal szemben kellett helytállnunk. A szomszédos országgal szemben, akik Olasz játékosokkal voltak megerősítve sajnos alulmaradtunk, így az EB ezüstéremét kaphattuk meg. Ez azonban nem csalódásként, sokkal inkább sikerként könyvelhető el, hiszen Európa 11 legjobb csapata indult el ezen a tornán és itt sikerült a második helyezést megkaparintanunk, ami személyes véleményem szerint, egy nagyszerű teljesítmény.

Szeretném megköszönni és gratulálni a csapatomnak, a kitűnő teljesítmény miatt, kívánom, hogy jövőre is ugyan ilyen jó hangulatban és remek játékkal vissza térjünk és elhódítsuk újra az aranyérmet.”

Egyesületünk nevében szeretnénk gratulálni Kedves László úrnak, aki teljesítményével és elhivatottságáról a kézilabda sport iránt nem csak a HKSZSE csapatainak mutat kitűnő példát, de minden egyes ember példát vehet szakmai igazgatónk hozzáállásáról.
Gratulálunk!