Kézilabda tábor 2021.

Idén is megrendezésre került Mátraderecskén a kézilabda tábor, melyet a Hatvani KSZSE hosszú évek óta szervez a gyerekek számára. Június 21-én (hétfőn) indult el 26 gyermek és az őket elkísérő három edző a táborba.

A gyerekeket az Egyesület két mikrobusza és több személyautó szállította a tábor helyszínére, ahol a szállás elfoglalása után meg is kezdték az első edzéseiket.Naponta két edzés várt a gyerekekre, illetve különféle kézilabdás foglalkozások, emellett pedig strandolás és szabadidős tevékenységek színesítették a táborban töltött napjaikat.Egyesületünk utánpótlás igazgatója, Bárány Zsolt végig a gyerekekkel volt a táborban, a többi edző pedig kétnaponta váltotta egymást. Nekik köszönhetően mindennap kaptunk friss képeket a tábori életről. Szerdán mi magunk is ellátogattunk a táborba, ahol meggyőződtünk arról, hogy mennyire jól érzik magukat a gyerekek, és milyen sok színes programmal foglalják le őket az edzők.

Ottlétünkkor nemcsak fotókat készítettünk, hanem Kovács Péter edzővel is beszélgettünk.

Hétfőn reggel indultunk útnak, és körülbelül egy 1,5 órás utazás után érkeztünk meg a táborba. A napi rutinunk úgy nézett ki, hogy reggel, 8 órakor volt a reggeli, tehát 7:30-kor volt ébresztő. Előfordult, hogy közösen edzettünk, de olyan is, hogy korosztályonként külön foglalkoztunk a gyerekekkel. Ilyenkor 9 órakor edzettek a lányok és az U10-es csapatok, utána pedig a nagyobb fiúk. Hogyha egybe tartottuk az edzéseket akkor 10 órakor kezdődött egységesen mindenkinek, utána tusolás és 12:30-kor ebéd. Ezek után mindenkinek szabadfoglalkozás volt, 16 órától pedig egy másfél órás edzést tartottunk mindenkinek. Ez a tábor inkább játékos jellegű volt, sorversenyeket, labdaügyességi gyakorlatokat tartottunk.Sajnos ez a nagy meleg megnehezítette a dolgunkat, hiszen időnként nagyon meleg volt a csarnokban. A strandolás igazi felüdülés volt, ami kicsit elviselhetőbbé tette ezt a nagy meleget.

Voltak olyan gyerekek, akik idén táboroztak először, vagy mindenki visszatérő?

Volt öt 10 éves kisfiú, akik most voltak először. Azt mondták, hogy nagyon élvezték a tábort, aminek én nagyon örülök.

Oláh Alexandra a leány serdülő csapat jobbátlövője immár harmadik alkalommal táborozott. Arról kérdeztük, hogy mit szeret a legjobban a táborban.
„A közösséget szeretem a legjobban, az egész táborozást nagyon élveztem eddig minden évben. Sokat beszélgettünk, esténként zenét hallgattunk, és táncoltunk. Csütörtökön voltunk strandolni is, ami nagyon jó volt ebben a nagy melegben.”
Sóspataki Cintia szintén rutinos táborozhatónak mondható, hiszen ő is harmadik alkalommal vett részt a mátraderecskei élményekben.
„Ez már a harmadik alkalom volt, hogy itt táboroztam, és minden évben nagyon jól éreztem magamat. Nagyon szép és kényelmes szobánk volt, ahová rögtön sikerült berendezkednünk. Személy szerint én a szabadfoglalkozásokat szerettem a legjobban, amikor a szobatársaimmal bulizhattunk”