Magyar Kupa beszámoló I. rész

“HA NB I/B-ben játszanánk, már lenne négy pontunk!”

Ezzel a mondattal nyugtázta Havassy Kálmán, Egyesületünk vezetőségi tagja az október 10-én (szerdán) a Magyar Kupa II. fordulójának mérkőzése után a két gólos győzelmünket a Balassagyarmati Kábel SE csapatával szemben. Köztudott, hogy szeptember 8-án, hazai pályán sikerült legyőznünk a Váci KSE csapatát. Előző ellenfelünk fölötti diadal, azért is volt kiemelkedő, mert Bárány Zsolt edző és a játékosokon kívül talán senki nem bízott ebben, hiszen a váciak az előző szezonban, még az NB I-ben szerepeltek.

A mérkőzéssel kapcsolatban a kezdődobást végző Lestyán Balázs alpolgármestert, a csapat két játékosát Horváth Rolandot és Buday Dánielt, valamint a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Lestyán Balázs
alpolgármester

Ön végezte a el kezdődobást a Magyar Kupa II. fordulójának mérkőzésén és itt is maradt a meccs végéig. Véleménye szerint, milyen volt a mérkőzés?
Számomra már a kezdődobás is nagyon izgalmas volt, mert ilyenkor még mindenki figyel és nagy várakozással van a meccs iránt. Az igazat megvallva, nem túl sűrűn járok kézilabda meccsre, de ez mai mérkőzés nagyon tetszett. Nem csak azért, mert a csapatunk győzött, hanem azért is, mert profi játékot láttam. Rendkívül izgalmas volt és hazai pályán, hazai csapat győzelme mindig nagy öröm, úgyhogy összességében nagyon jól éreztem magamat. Köszönöm a lehetőséget, hogy itt lehettem!

Horváth Roland
játékos

Véget ért a Magyar Kupa II. fordulója. 26-24-re győztünk a balassagyarmatiak ellen, akik egy nagyon stabil NB I/B-s középcsapat. Két nagyon nehéz mérkőzésen vagyunk túl a Magyar Kupában, hiszen a Vácot és őket is legyőztük. Azt gondolom jól játszottunk! Milyen volt a mérkőzés neked, mint a mai mérkőzés legeredményesebb játékosának?
A hét közepén egy nagyon jó mérkőzést játszottunk, a srácokkal kellőképpen felpörögtünk a mérkőzésre. Mindenképpen szerettünk volna nyerni, hogy elhozzunk Hatvanba egy NB I-es csapatot. Izgalmas mérkőzés volt, hiszen a második félidő elején kicsit feljött az ellenfél, így egy kicsit szorosabb lett a játék. Ezt követően azonban 2-3-4 gólt között tudtunk maradni, amit a meccs végéig szerintem sikerült is tartanunk.

Egy gól kivételével halálpontosan és jól értékesítetted a hétmétereseidet. A sokadik hetes után nem volt benned az, hogy hogyan fog sikerülni a következő?
De igen, az ötödik körül kezdtem ezt érezni, de szerencsére hetet sikerült értékesítenem. Az utolsónál éreztem azt, hogy talán váltani kellett volna, de most ez így sikerült, utólag azt gondolom, hogy ez belefért szerencsére. Igazából a csapattársaknak köszönhetem, hogy kiharcolták a büntetőket, nekem már csak be kellett lőni azokat.

Mit vársz hétvégi mérkőzésetektől?
Hétvégén csak a győzelem elfogadható, mindenképp azért megyünk Fehérgyarmatra.