Magyar Kupa beszámoló II. rész

“HA NB I/B-ben játszanánk, már lenne négy pontunk!”

Ezzel a mondattal nyugtázta Havassy Kálmán, Egyesületünk vezetőségi tagja az október 10-én (szerdán) a Magyar Kupa II. fordulójának mérkőzése után a két gólos győzelmünket a Balassagyarmati Kábel SE csapatával szemben. Köztudott, hogy szeptember 8-án, hazai pályán sikerült legyőznünk a Váci KSE csapatát. Előző ellenfelünk fölötti diadal, azért is volt kiemelkedő, mert Bárány Zsolt edző és a játékosokon kívül talán senki nem bízott ebben, hiszen a váciak az előző szezonban, még az NB I-ben szerepeltek.

A mérkőzéssel kapcsolatban a kezdődobást végző Lestyán Balázs alpolgármestert, a csapat két játékosát Horváth Rolandot és Buday Dánielt, valamint a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük.

A beszámoló első részében alpolgármester úr és Horváth Roland értékelését tettük közzé itt, most pedig folytatjuk a riportokat.

Buday Dániel
játékos

26-24-re nyertünk a Balassagyarmati Kábel SE ellen, egy nagyon jó, masszív, középmezőnyben szereplő NB I/B-s csapat ellen. Hogy láttad játékosként a mérkőzést?
Úgy gondolom, hogy ez egy jó mérkőzés volt. Hazai környezetben mindig jó játszani és kellően felkészültünk erre a mérkőzésre. Igazából a nagyobb nyomás az ellenfélen volt, mert tőlünk magasabban jegyzett csapat. Szívvel-lélekkel küzdöttünk ellenük ellen, ugyanúgy, mint a váciakkal szemben. Voltak nagyon jó periódusaink, amit a bajnokságra át kell ültetni és akkor ott még sikeresebbek tudunk lenni. Egyenlőre minden a tervezett úton halad, bízom benne, hogy ez így is marad és tovább tudunk fejlődni.

Négy nap alatt két győztes mérkőzés, hiszen vasárnap a saját csapatoddal győztetek. Gratulálok az eredményekhez!
Véleményem szerint, azt a célt, amit kitűztünk az év elején magunk elé, azt már elértük, két fordulót nyertünk a kupában. Nagyon jó lenne egy jó NB I-es csapatott idecsábítani Hatvanba. A közönség is nagyon élvezné ezt a játékot. Ott is az esélytelenek nyugalmával, egy felszabadult játékkal bármilyen eredmény születhet.

Jövő héten megyünk Fehérgyarmatra. Tipped, elvárásod?
Sajnos nem tudok ott lenni, de ez nem azt jelenti, hogy nem fogunk nyerni. A két pont megszerzése nagyon fontos, a bajnokságban is helyre tesszük a dolgainkat. A srácok szerintem oda fogják tenni magukat, ez a siker talán egy kis plusz erőt, motivációt fog adni nekik.

Bárány Zsolt
edző

Egy gyors és rövid jelentést kérünk tőled. Milyen volt ezt a mérkőzést a kispadról nézni?
Rendkívül boldog vagyok. Szerintem a csapatnak is nagyon jól esett ez a hétközi siker a kupában. Még mindig van bennünk egy kis tüske a Nádudvar miatt, próbáljuk helyreállítani ezt a botlást. Keményen dolgozunk, megyünk előre. Azt kértem a srácoktól, hogy vegyük komolyan ezt a mérkőzést. Nekünk egyetlen esélyünk van, hogy erősödjünk, illetve megmutassuk magunkat és, hogy Hatvan hírnevét tovább vigyük a kézilabdában.

Igen, úgy gondolom, hogy nagyon nagy diadal volt, hiszen a múltkor a még tavaly az NB I-ben játszó Vácot győztünk le, most pedig egy stabil NB I/B-s középcsapatot sikerült „megvernünk”. Következő ellenfél, ki lehet, mit tudunk, mit tippelünk?
Én úgy gondolom, hogy itt már minden lehet, akár egy NB I-es csapatot is fogadhatunk. Nem szeretnék messze menő gondolatokat ébreszteni, úgy gondolom, jöjjön akit beosztanak és megpróbálunk ellene becsületesen helyt állni.

Azt gondolom, hogy bárki jön nehéz ellenfél lesz, hiszen minimum egy osztállyal feljebb van. Fantasztikus érzés lenne itt egy NB I-es csapatot fogadni. Mit vársz a mostani hétvégétől? Most is idegenbe megyünk.
Igen, Fehérgyarmatra utazunk. Hosszú lesz az út, de egyértelműen nyerni megyünk és szeretnénk magunkkal hozni a két pontot.