Megkezdte a felkészülést a férfi felnőtt csapatunk

2020. július 20-án a férfi felnőtt csapatunk megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es bajnokságra. Idén, elmarad edzőtábor, helyette hazai környezetben készülnek fel a szeptemberben induló szezonra.

A felkészülésről és az új játékosok beilleszkedéséről a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük:

Idén, mindenki számára ismert okok miatt elmaradnak az egyesületi edzőtáborok, helyette hazai körülmények között készültök fel az őszi bajnokságra.Kérlek, mesélj arról, hogy hogyan zajlik majd a felkészülés, és arról is, hogy megy az új játékosok beilleszkedése? Augusztus folyamán több edzőmérkőzést is fogtok játszani, illetve Magyar Kupa mérkőzésen a Szigetszentmiklósi KSK csapatával találkoztok.

Azzal kezdeném, hogy a felkészülést valóban egy egyhetes edzőtáborban kezdtük volna meg. Ennek több előnye is lett volna. Az egyik az, hogy igazoltunk öt új játékost, ezért ez egy jó alkalom lett volna arra, hogy a csapat kohézióját meg tudjuk erősíteni. Ez most ebben a formában elmarad. A másik előnye ennek az edzőtábornak a rendszeresség lett volna, hiszen azt az edzésszámot, amit ott normál körülmények között meg tudtunk volna oldani, azt máshol elég nehéz. Mindenesetre ez most nem jött össze, hiszen anyagi megfontolásból spórolnunk kell. Teljesen megértettük, és elfogadtuk a vezetőségnek ezt a döntését, és elkezdtük újra tervezni a felkészülésnek ezen részét. Így, a mai nappal elkezdjük az itthoni edzéseket. Naponta két edzést fogunk tartani, két héten keresztül. Az első hét lényegében a fizikai felkészülésről fog majd szólni, futásokról, és kondi termi edzésekről. A délutáni edzéseken labdás, koordinációs, erőfejlesztős gyakorlatokat fogunk végezni, de lényegében inkább az erőfejlesztésen van a hangsúly. A második héten ugyanebben a szellemben fogunk majd edzeni, de itt már több labdás gyakorlatot fogunk végezni, 9 edző mérkőzésünk van lekötve, elég komoly ellenfelekkel, többek között a NEKA-val, a Pick Szeged U22-vel, és az NB I-es Budakalász csapatával, ráadásul 24-én pénteken besegítünk a Gyöngyösi férfi csapat felkészülésébe egy váratlan teszt mérkőzéssel, mert szlovák ellenfelük a vírus helyzetre való tekintettel nem utazott el. Szeptember 13-án pedig elrajtol a mezőny. Nagyon bízom benne, hogy nem lesz változás a dolgokban, mert még egy ilyen bizonytalan időszakot átélni, mint amilyen most volt március óta, azt nem kívánom senkinek.

Elkezdjük a munkát, de egyelőre nem tudom, hogy ez mire lesz elég. Ha már csak odáig szigorítanak be minket, hogy zárt kapuk mellett tudunk játszani, akkor én azt mondom, hogy nekünk már ez is egy jó helyzet, hiszen tudniillik, hogy ezek a játékosok azért kapják a bérüket, és azért vannak itt, hogy eredményt produkáljanak, és mérkőzéseket játszanak. Amennyiben nem tudunk teljesíteni, akkor bizonytalanná válik a létjogosultságunk, ez pedig mindannyian tudjuk, mivel jár, úgyhogy ezt nem szeretnénk. Öt új játékos érkezett a csapathoz, és úgy gondolom, az ő igazolásukkal emelni tudtuk a színvonalat, nem mintha a régi játékosokkal valami probléma lett volna. Bízom benne, az újak hamar be fognak illeszkedni a csapatba. Neves játékosok érkeztek, akik közül többen nagyon jó tapasztalatokkal rendelkeznek már. Elmondhatjuk, szinte minden poszton erősíteni tudtunk velük.

Milyen helyezést vársz el a csapattól?

Mindenféleképpen a dobogót! Érdekes lesz ez a bajnokság, hiszen, ha a tavalyi bajnokságot nézzük- ami félbeszakadt-, akkor azt mondtuk, hogy kemény szezonra készülhetünk, azt gondolom, hogy , ez a mostani még inkább az lesz. Tudniillik a következő évben már több kieső lesz, és pontosan ezek miatt, a csapatok a benmaradásukért és az „életükért” fognak küzdeni. Elvárásom, hogy a 1-7. helyezésbe között kell végeznünk, ez a minimum, de a dobogó, és azon felül bármi lehetséges.

Többen azt beszélik, hogy a hatvani csapatnak egyetlen egy ellenfele van ebben a bajnokságban, mégpedig a Kecskemét. Mit gondolsz erről?

A hatvani csapatnak biztosan van egy ellenfele, a Hatvan, és még ezen kívül van 11 csapat, akik jelen pillanatban – ahogy azt az előbb is említettem- az életéért küzd. Ilyet nem lehet kijelenteni, hogy egy csapat van. Igen, papíron valóban a Kecskemét képviseli a legnagyobb erőt, de nem kell elfelejtenünk, hogy itt van a Fradi utánpótlás csapata és a Pick utánpótlás csapata, de felsorolhatnám az összes többieket is. Meg kell említenem, hogy mindenki a lehetőségeihez képest igazolt új játékosokat, tehát nekünk minden csapat ellen, minden mérkőzést meg kell nyernünk!