Megkezdte a felkészülést a női felnőtt csapatunk

2020. július 17-én a női felnőtt csapatunk megkezdte a felkészülést a 2020/2021-es bajnokságra. Idén, elmarad edzőtábor, helyette hazai környezetben készülnek fel a szeptemberben induló szezonra.

A felkészülésről és az új játékosok beilleszkedéséről a csapat edzőjét, Padla Józsefet kérdeztük:

Idén, mindenki számára ismert okok miatt elmaradnak az egyesületi edzőtáborok, helyette hazai körülmények között készültök fel az őszi bajnokságra. Kérlek, mesélj arról, hogy hogyan zajlik majd a felkészülés, és arról is, hogy megy az új játékosok beilleszkedése?

A felkészülést július 17-én kezdtük meg egy ráhangoló edzéssel. A héten már négy edzéssel készülünk, ami a teremben és az atlétika pályán zajlik. A nagyobb szünetet követően felmértük a lányok kondicionális állapotát, és ehhez viszonyítva épülnek fel az edzések. Egy héten keresztül lesz egy nagyobb terhelés, ami több, 6-8 edzést jelent, majd visszaállunk, és ott már az edzőmérkőzések is bekapcsolódnak a tervezett felkészülésbe. Az új játékosok beilleszkedése a magasabb osztálybeli tapasztalataiknak köszönhetően zökkenőmentes. Jó hangulatban telnek az edzések, mindenki dolgozik becsületesen.

Milyen helyezést vársz el a csapattól?

A Salgótarján és a Dabas átcsoportosításának köszönhetően két hely felszabadult azon a területen, amit a vezetőség célként meghatározott, így az erősítéseknek köszönhetően elérhető távolságban van az 1-6. helyezés. Természetesen, látnunk kell majd azt is, hogy a többi csapat erősödött, vagy gyengült-e. Magam részéről szeretném kihozni a csapatból a maximumot, optimista vagyok és bízom benne, hogy sok, szép győzelmet ünnepelhetünk majd az új hatvani Sportcsarnokban az egyre növekvő szurkolóinkkal együtt.