Megkezdte felkészülését a férfi ifjúsági csapatunk

A bajnokság befejezése után még tartanak a levezető edzések, de az idő rövidsége, illetve a személyi változások miatt feltétlenül szükséges volt, hogy a csapat tagjai, illetve az új vezető személyesen találkozzanak a bajnokságra való felkészülés megkezdése előtt.

Természetesen kölcsönösen nem voltak ismeretlenek egymás számára, hiszen Pápa János személye és munkája ismert volt az ifisták körében, illetve ő is ismeri a játékosokat. Jelentős változások történnek, illetve történtek az Egyesület életében az elmúlt időszakban. Egy évvel ezelőtt került az Egyesülethez Bárány Zsolt, mint utánpótlás igazgató és most külön felelőse lett a férfi, illetve a női utánpótlásnak is. Ezekről a változásokról bővebben a későbbiekben fogunk majd írni!

A vezetőség úgy döntött, hogy a férfi utánpótlás vezetőjének,– részben eddigi munkájának elismeréseként is, amit az FU12, illetve FU14-es fiúknál végzett- Pápa Jánost kéri fel.

Az új edző tájékoztatta a csapatot a szakmai elképzeléseiről. Többek között elmondta, hogy a csapat eddig három helyett, heti négy edzéssel fog készülni a bajnokságra. Új játékosok érkezése is várható, részben más egyesületektől, részben alsóbb korosztályokba tartozó játékosok, az ifi csapatba történő beépítését is tervezi. Ahogy az ifistáknak előre lépési lehetőség a felnőtt csapatba való bekerülés, úgy fontosnak tartja, a fiatalabb korosztályok beépítését. Fokozatosan képzeli el, először az edzéseken, majd a mérkőzéseken is szeretne játéklehetőséget biztosítani nekik.

Pápa János által elmondottakat erősítette meg Bárány Zsolt, utánpótlás igazgató is. A megbeszélésen részt vett Antalóczy Péter, az Egyesület elnöke, és Szombati Lajos, az Egyesület alelnöke is.

Az alelnök úr elmondta, hogy az Egyesület igyekszik minél több figyelmet fordítani korosztályos csapataira is. A tárgyi  feltételek megteremtése mellett a személyi feltételek megteremtése is nagyon fontos. Személy szerint ő is, illetve az egész elnökség bízik az új mesterben, támogatják a szakmai elképzeléseit. Az alelnök tájékoztatta továbbá a fiatalokat a Kodály tornatermének a felújításáról, illetve a sportcsarnok építésvel kapcsolatos legújabb információkat megosztotta velük. Antalóczy Péter sok sikert kívánt a csapatnak, illetve Pápa Jánosnak az új munkaköréhez.

A csapat a felkészülés keretében augusztusban várhatóan Kisvárdán vesz részt közel egy egyhetes táborban, ahol az edzésen túl, várhatóan edzőmérkőzés is színesíti majd a programot.