Megyei értekezlet

Ettől az évtől a Magyar Kézilabda Szövetség jelentős változást vezetett be a megyei szervezetknél. 2018. július 1. hatállyal, Szabó Péter Urat nevezték ki a megyei szervezünk élére. Az új megyei vezető enyhén szólva sem ismeretlen a számunkra, hiszen a világbajnokságot és az EB-t is megjárt sportvezető, annak idején több NB I-es csapatban játszott, többek között Egerben és Gyöngyösön is.

Szabó úr 2018. augusztus 23-án (csütörtökön) egy baráti beszélgetésre hívta meg a megyei klubok vezetőit, ami tulajdonképpen egy munkaértekezlettel kezdődött. Elmondta, hogy kinevezése óta milyen jellegű feladatokat oldott meg, illetve tájékoztatta a jelen lévőket a jövőbeli terveiről.

Pozitív változásként érzékeltük azt, hogy a Szövetségnél ismét van ügyfélfogadás, illetve szervezetten tudjuk a folyamatban lévő adminisztratív dolgainkat intézni a segítségükkel. A közeljövő feladataként jelölte meg, hogy szeptemberben újra szeretné indítani a Megyei Felnőtt Férfi kézilabda bajnokságot. Ebben a cseppet sem egyszerű feladatban klubunk is támogatja és megpróbálunk olyan csapatot kiállítani, amely méltán képviselheti az Egyesületünket. Tudva levő, hogy megyénk „felülreprezentált” a kézilabdában, hiszen Egerben és Gyöngyösön NB I-es csapat van, Füzesabonyban és Hatvanban pedig NB II-es, Heves pedig most esett ki az NB II-es bajnokságból. Ennek érdekében együttműködik a heves megyei és a borsodi szövetség egy közös megyei bajnokság megszervezését tűzték ki célul.

Mi úgy próbáljuk megoldani a megyei bajnokságba való indulást, hogy részben megkerestük azokat a játékosokat, akik az elmúlt időszakban fejezték be az NB II-es csapatban a játékot, néhány ifjúsági korú játékost is fogunk szerepeltetni, illetve egy toborzást tettünk közzé, melyre számunkra is meglepő módon sokan jelentkeztek.

Ezentúl számunkra különösen szimpatikus volt az a gondolat, hogy elsősorban a legfiatalabb korosztálynak szerveznének megyei bajnokságot, mert ennek a korosztálynak a verseny megszervezés mindig gondot jelentett, hiszen a megfelelő számú verseny biztosítása nem egyszerű feladat az Egyesületünknek.

Összességében egy nagyon jó munkaértekezlet és baráti beszélgetés alakult a találkozó és úgy váltunk el, hogy közelebbről megismertük egymás elképzeléseit, illetve megbeszéltük, hogy hogyan tudnánk egymás munkáját jobban segíteni.

Szabó Péter urat meghívtuk a szeptember 8-i tornacsarnok avatóra, illetve a Magyar Kupa mérkőzésünkre.