Méltó ünnepléssel zárta a bajnokságot férfi ifjúsági és a serdülő csapatunk

Egyesületünk 2019. június 7-én (pénteken) tartotta évzáró ünnepségét, ahol ünnepélyes keretek között került sor az érmek átadására. Férfi ifjúsági csapatunk a 2018/2019-es bajnokságban a tabella első helyén végzett, a serdülő csapat pedig bronzérmes lett. Megérdemelten ünnepelték őket az évzárón megjelent vendégek, illetve ők maguk is tartottak egy kis bulit az évzárót követő másnap. Erről az összejövetelről kérdeztük a csapattok edzőjét, Pápa Jánost.

János! Ha jól tudom kellőképpen megünnepeltétek a csapatok jó szereplését. Pénteken az évzáró után volt egy közös vacsora a női, a férfi, illetve az ifjúsági csapatnak, de ti másnap is folytattátok az ünneplést Atkáron, ahol már a serdülő csapat is csatlakozott hozzátok. Mesélnél egy kicsit nekünk erről?

Ez egy külön hagyomány, ami már évtizedes múltra tekint vissza. Minden csapatomnál úgy szoktunk zárni minden szezont, hogy általában nálunk otthon összejövünk és egy nagy jamboree-ve alakulunk. Az az igazság, hogy mi ezt a június 8-i időpontot hamarabb kitűztük, mint az Egyesület az június 7-i évzárót, úgyhogy két nap alatt, két ünnepségen, illetve bulin is részt vettünk.

Az ünnepélyesebb ceremónia pénteken lezajlott, ott természetesen azért korlátozva ünnepeltünk. Ez a díszünnepség nagyon jól sikerült és akik eljöttek nagy büszkeséggel láthatták, hogy az eltelt három év alatt sok munkával ilyen szép eredményt lehet elérni. Nagyon örömteli, hogy mind a városvezetés, mind pedig az Egyesület vezetősége ünnepként tekintette ezt a napot és elismerték a fiúk munkáját. Másnap jött az atkári rendezvény, amely reggel 10-től, este 10-ig tartott. Tulajdonképpen ez arról szól, hogy a fiatalok ki tudnak menni a sportpályára akár kosárlabdázni, akár focizni. A szülők, illetve a csapatvezetők is jelen voltak.

Az Egyesületet Antalóczy Péter elnök úr képviselte.

Az udvaron egy közös főzéssel és ebéddel ünnepeltünk, ami nagyon jól sikerült. Szerencsére nagyon jó időnk volt és közel 80-an voltunk, ez szerintem mindent elmond, illetve az ott készült fotók is önmagukért beszélnek. Amit eseményként kiemelnék, hogy általában ugyanúgy, mint ahogyan egymás között értékeljük az évet úgy a szülők és a játékosok előtt is kiemeltem, hogy mit tapasztaltam az elmúlt szezonban, illetve történt egy lényeges dolog is. Nekem több mint 10 éves munkakapcsolatom volt Kiss Pállal a gyúrónkkal, aki magánjellegű okok miatt nem dolgozik a következő bajnokságtól az Egyesületnél. Az ő búcsúztatását is egybekötöttük ezzel a nappal. Megköszöntük a munkáját, hiszen nagyon sokat köszönhetünk neki azért, hogy egészségügyileg mindig biztonságban érezhettük magunkat mellette.