Miénk a dobogó harmadik helye!

Hatvani KSZSE – DVTK Eger II. 28:18 (11:9)

Férfi serdülő csapatunk 2019. május 15-én (szerdán) a Kodály tornacsarnokában lépett pályára a DVTK Eger II. csapatával, akikkel szemben a dobogó harmadik helyéért küzdöttek. Végül csapatunk 10 góllal legyőzte az ellenfelét, így elmondhatják magukról, hogy a bajnokság dobogóján miénk lett a harmadik hely.

A mérkőzést követően a csapat edzőjét, Pápa Jánost kérdeztük:

Pápa János
edző

Azzal kezdem, hogy a csapat nevében köszönöm, hogy ilyen sokan kilátogattak és buzdítottak minket ezen a számunkra különleges mérkőzésen.

A különleges szót azért használtam, mert a bajnokság elején, az a cél fogalmazódott meg a csapat felé, hogy tanuljunk és szerezzünk meccsrutint. Sok játékos a szezon elején még csak a harmadik kézilabdás évadját kezdte az augusztusi alapozással. Sokaknak kimaradt az életéből a szivacskézilabdás időszak, ami más ellenfelünknél megvolt, tehát ebben a bajnokságban igyekeztük pótolni lemaradásunkat. Egyben ez az év volt az első, amikor hatvani csapat indult a serdülő bajnokságban. Kíváncsian vártam a kezdő sípszót, hogy a srácok meg lesznek-e illetődve a hangzavartól, hogy nyomasztani fogja-e fejben esetleg őket a tét, de szerencsére pozitív hatással volt mindez rájuk.

Az elejét egy picit túl is pörögték, ami abban mutatkozott meg, hogy elég sok ziccert hibáztunk, viszont hátul stabilak voltunk, nagyon jó kapusteljesítménnyel kiegészülve. A félidőben kapott 9 gól mindezeket igazolja.
Két gólos vezetéssel mentünk pihenni, ahol megbeszéltük, hogy változtatunk a támadó taktikánkon. Ellenfelünk két játékosunkat is szoros emberfogással őrzött, ezzel a mi stílusunknak kedvezett. A második félidőben így koncentráltabbá vált a támadó játékunk, védekezésünk megmaradt ugyanolyan feszesnek, mint az első játékrészben, és ennek következtében tudtuk folyamatosan növelni az előnyünket. A vége örömjáték lett, 10 gólos győzelemmel, és az egész szezont tekintve egy MEGLEPETÉS, hiszen miénk lett a bronzérem!

Gratulálok a srácoknak a mai teljesítményükhöz és köszönöm az egész szezonban elvégzett odaadó és alázatos munkájukat! Nagyon büszke vagyok rájuk!