Miénk a győzelem, miénk a kupa!

2022. augusztus 26-28. között került megrendezésre négy csapat részvételével a Hatvani Sportcsarnokban a Centervill Nemzetközi Női Kézilabda Kupa. Női felnőtt csapatunk két győzelemmel és egy döntetlen eredménnyel szerezte meg az előkelő első helyezést. A kupa legjobb kapusának pedig csapatunk játékosát, Antóni Viktóriát választották.

A mérkőzéseket a csapat edzője, Bárány Zsolt értékelte:

Gratulálok, hiszen két győzelemmel és egy döntetlen eredménnyel sikerült megnyernetek ezt a háromnapos kupát. Hogyan értékelnéd a látottakat és hogyan segítette ez a kupa a felkészüléseteket?

Ez a torna szerves része volt a felkészülési tervnek. Úgy gondolom, hogy jól sikerült a kupa, nagyon jó meccseket játszottak a lányok. Ez az alkalom egy erőfelmérő volt nekünk, hiszen mind a Vitka, mind pedig a Füzesabony az elejét képviselő az NB II-es csoportnak. Tudatosan két sort szerepeltettem a mérkőzéseken, és megmondom őszintén, hogy erősen elgondolkodom azon, hogy a bajnokságban is így fogjuk ezt alkalmazni. Bízom abban, hogy semmi nem fog minket akadályoztatni. Egyre jobban kezd összeállni a csapat.

Sikerült most legyőznünk azt a Vitkát, akiktől a tavalyi szezonban mindkét mérkőzésen vereséget szenvedtünk. Szerinted mi adott új lendületet a lányoknak? Az új játékosok érkezésével sikerült ennyivel erősebb csapatot kialakítani?

Hangsúlyozom, hogy ezek felkészülési mérkőzések voltak. A Vitka csapata sem állt ki most teljes kerettel, mi pedig jóval megerősödtünk a tavalyihoz képest.

Hamarosan kezdődik a bajnokság és ahogyan arról már korábban is beszéltünk egy jóval erősebb csoportban kell most helyt állnotok. Hol tartanak a lányok a felkészülésben, és a jelenlegi helyzet szerint mik az elvárásaid a bajnokságban?

Igazából nem tudom teljes egészében lemérni, hogy hol tartanak most a lányok a felkészülésben. Mindenképpen több edzésre lenne szükségünk, de korlátozottak a lehetőségeink. Azt gondolom, hogy ennek ellenére jól állunk, hogy mire lesz ez elég még nem tudjuk. Sajnos, nem ismerjük az új ellenfeleinket, de az biztos, hogy nem lesz egyszerű dolgunk.