NB II-es bajnokság Északi csoportjának III. helyezettje

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Pilisvörösvári KSK 33:31 (14:14)

Helyszín: Hatvan, Kodály Zoltán Értékközvetítő és Képességfejlesztő Általános Iskola Tornacsarnoka
Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Nézőszám: 146 fő
Hatvani KSZSE: Horváth Roland 8 (2), Répási Norbert, Rutka Bence 5, Major Attila 1, Blazsek Milán 6, Szarvas Ádám, Tihaméri Zalán Márk, Borbély Zoltán, Varjú Péter 1, Mészáros Péter, Hegedűs József, Kedves Hugó 4, Szarvas András, Vad Zsigmond 1, Tatár Péter 2, Nagy Gergely 5
Kiállítások: 14 ill. 16 perc
Hétméteresek: 3/2 ill. 6/5

Felnőtt férfi csapatunk immár hivatalosan is az NB II-es bajnokság Északi csoportjának bronzérmese. A hétvégén a Pilisvörösvári KSK együttese ellen játszottak, de ez már számunkra inkább presztízs mérkőzés volt, mert eredménytől függetlenül, mi már bronzérmesek voltunk. A találkozóról a csapattól búcsúzó játékos Tatár Péter és az együttes edzője Kedves László számolt be.

Tatár Péter

A délutáni posztodban a Facebook-on azt írtad, hogy a kézilabdás pályafutásodat egy győztes mérkőzéssel szeretnéd lezárni. Ez sikerült! Milyennek találtad az összecsapást belülről?
„Így van, úgy fest, hogy ez volt az utolsó mérkőzésem a kézilabda pályafutásom során. Belülről nézve sem volt egy könnyű mérkőzés, sőt kimondottan nehéz volt. Mindkét csapat nagyon akart győzni, attól függetlenül, hogy ennek a találkoznak a  kimenetele már nem változtatott a bajnoki tabellán, ettől függetlenül egy kemény, ki-ki rangadót játszottunk ma. Döntetlennel fordultunk, aztán a végén sikerült két góllal nyerni, ami jól mutatja a mérkőzés szorosságát.

Kedves László

Véget ért a szezon utolsó bajnoki mérkőzése, amit hazai pályán sikerült megnyernünk 33:31-es arányban a Pilisvörösvár ellen. Mindkét csapat számára úgymond „tétnélküli” volt a találkozó, mégis olyan érzésünk lehetett, mintha egy presztízsmérkőzést láthattunk volna.
„Az is volt, abszolút! Idegenben Pilisvörösváron magabiztosan nyertünk, itthon viszont egy igen hektikus összecsapást játszottunk. Volt, hogy mi léptünk el 2-3 góllal, hol viszont ellenfelünk emelkedett fölénk, ami után nekünk kellett visszakapaszkodnunk. Sajnos, nagyban befolyásolta a csapat teljesítményét az, hogy jónéhány játékosom sérüléssel szenved. Akik a pályán voltak megtettek mindent, ami erejükből kitelt, hogy sikerüljön végül nekünk megszerezni a végső győzelmet. Három kiállítás, és meg annyi védekezési és támadási hiba ellenére a csapat küzdött és végül két vállra tudták fektetni a Pilisvörösvárt.”

Úgymond egy tétnélküli mérkőzésre mégis közel 150-en jöttek el drukkolni a csapatnak. Az egész év során érezhető volt, hogy a város magáénak tekinti a csapatot, szereti és támogatják is őket. Érezhető volt ez a szezon során?

„Ez így van! Hatvanban a kézilabdát egyre jobban és többen szeretik, hiszen a csapatok egyre eredményesebbek, így többen jönnek ki és drukkolnak a fiúknak és a lányoknak egyaránt. Azt hiszem itt kiemelendő az Egyesületnél dolgozó edzők munkája is, akik egyre több gyerekkel ismertetik meg a kézilabdát, akik aztán a családjukkal is kilátogatnak a felnőtt mérkőzésekre. Nagyszerű közönség kezd kialakulni Hatvanban!”

A csapattól elköszönő tagoktól, illetve a fiúk idei szezonjáról bővebben a hetekben számolunk be nektek.

Egyesületünk nevében szeretnénk Gratulálni a csapat minden tagjának és edzőjének, hiszen ezzel az eredménnyel a hatvani kézilabda történetének eddigi legjobb eredményét érték el!

Gratulálunk fiúk!