Ne maradjunk sport nélkül- interjú Blaskó Viviánával

Nem csak férfi felnőtt csapatunk tagjai folytatják egyéni edzésterv mellett a felkészülést, hanem női csapatunk tagjai is.

Ma, Blaskó Viviánával készítettünk riportot arról, hogy ő hogyan alkalmazkodik a kialakult helyzetről.

Hogyan alkalmazkodsz a kialakult helyzethez?

A kialakult helyzet miatt, az időm nagy részét itthon töltöm, de idősebb rokonaimnak és barátainknak próbálok segíteni. A délutánjaim nem sokban változtak, mert nagy részét az edzés teszi ki. Saját testsúlyos gyakorlatok mellett, leginkább súlyzós gyakorlatokat végzek, és ezek mellett anyukámmal 70-80 perces kardio tornát szoktunk csinálni. Szerencsés helyzetben vagyok, mivel a Mátra lábánál élek, ezért futni és túrázni is voltunk már a friss levegőn, természetesen minden szabályt betartva. Nekünk sportolóknak nem teljesen új ez a szituáció abból a szempontból, hogy ezt most pont olyan, mintha a nyári vagy téli pihenőnket töltenénk. Akkor is egyedül kell formában tartani magunkat. Persze a kézilabda igencsak hiányzik mindannyiunknak, várjuk már a pillanatot amikor visszatérhetünk a pályára.

Miért tartod fontosnak az otthoni edzést? Miért fontosabb most, ebben a helyzetben még inkább, hogy a mindennapos sportot be tudjuk vezetni az életünkbe?
Mit tanácsolnál azoknak, akik nem rendszerességgel eddzenek, viszont most szeretnék elkezdeni?

Akik most kezdenek bele az edzésbe, mindenképp tartsák be a fokozatosság elvét, és az egyik legfontosabb dolgot, a rendszerességet. Egyébként is fontos a testmozgás, de ebben az esetben a stresszoldás mellett az immunrendszer erősitésében is nagy szerepet játszik.

Mit üzennél csapattagoknak,szurkolóknak, illetve mindannyiunknak ebben a helyzetben?

Össze kell tartanunk ebben a helyzetben, és be kell tartani a korlátozásokat, hogy minél előbb túl legyünk ezen, és mindenki visszatérhessen az eddigi életéhez. A csapattársaim nagyon hiányoznak, remélem, hogy nemsokára tudjuk folytatni a közös munkát. A szurkolóknak köszönjük, hogy mindig buzdítanak minket. Kitartást kívánok, hiszen már nekik is hiányozhat a szokásos hétvégi program, akárcsak nekünk.

Mindenkinek jó egészséget kívánok, vigyázzunk egymásra!