Negyedszerre került megrendezésre az OKTAT60 Kupa /I.rész/

Egyesületünk immár negyedik alkalommal rendezte meg a már hagyománnyá vált két napos OKTAT60 Kupát. Az esemény előtt pár nappal megváltozott a kupa menetrendje, hiszen a Rév TSC csapata visszalépett a kupától, mert több játékosuk is megbetegedett, így a csapatok körmérkőzést játszottak rövidített játékidőben.

A csapatunk a kupán végül a harmadik helyezést érte el. Gratulálunk nekik, valamint a többi csapatnak is. Köszönjük, hogy jelenlétükkel emelték a kupa színvonalát!

A két napos kupáról Hatvan Város Polgármesterét Horváth Richárd urat, a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának hivatalvezetőjét Szalatnai Gábor urat, valamint a kupa névadóját, az OK-TAT-60 Kft. tulajdonosát, Szombati Lajos urat kérdeztük.

Horváth Richárd
Hatvan Város Polgármestere

Polgármester úr, immár nem első alkalommal megtisztelt minket a kupa átadóján. Hogy tetszett a kupa? Mi a véleménye róla?
Én szeretem a kézilabda sportot és azt gondolom, hogy a hatvani kézilabda sport folyamatosan fejlődik és a játékosok egyre jobb eredményeket érnek el. Ezért is örülök neki, hogy a hamarosan elkészülő sportcsarnok méltó otthona lesz majd a csapatnak.

Köszönjük, tényleg nagyon várjuk, hogy elkészüljön a sportcsarnok! Az elmúlt időszakban már több alkalommal is megtisztelt minket a jelenlétével a mérkőzéseken is és ebből kifolyólag azt gondolhatjuk, hogy ez már a kedvenc sportággá válik, vagy egy nagyon jó kis kiegészítés lesz.
Mint már említettem, a kézilabda közel áll hozzám ugyanis én 1-6. osztályos koromig az 5. számú általános iskolába jártam és Monori Géza tanár úrral rengeteget kézilabdáztunk. Annak idején, aki odajárt az pontosan tudja, hogy akkor még Mezei Ricsi is ott kézilabdázott. Nem is olyan régen meghívott voltam a Veszprém egyik meccsére a Veszprém arénában. Szeretnék ilyen hangulatú meccseket Hatvanban is átélni, mint ott.

Köszönjük! Sokszor szeretnénk a hazai mérkőzéseken Önt látni és kérjük, hogy szurkoljon továbbra is a csapatnak.
Köszönöm a meghívást és a lehetőséget, élni fogok vele!

Szalatnai Gábor
a Heves Megyei Kormányhivatal Hatvani Járási Hivatalának hivatalvezetője

Többször láttuk már önt is a mérkőzéseinken, illetve a kupánkon. Hogy tetszik a mai hatvani kézilabda?
Nagyon tetszik! Nagyon örülök, hogy ilyen magas színvonalon van a hatvani kézilabda. Szurkolok a férfiaknak és a nőknek is, hogy sikerüljön magasabb osztályba kerülni és ugyanezt kívánom az utánpótlás csapatoknak is.

Önről köztudott, hogy sokáig versenyszerűen kézilabdázott! Egy volt aktív sportoló szemével, milyen a mai kézilabda?
Sokkal gyorsabb a játék és egyre több variációs elemet építenek bele, tehát egyre több időt kell arra szánni, hogyha valaki professzionálisan szeretné a sportot űzni.

Többször láttuk már itt bajnoki, illetve kupamérkőzéseinken szurkolni, számíthatunk-e Önre a jövőben?
Természetesen, ahogy szabadidőm engedi a jövőben is eljövök.

Nagyon szépen köszönjük, hogy megtisztelt minket azzal, hogy eljött az átadóra illetve azzal, hogy szurkolt a csapatunknak.
Én köszönöm a meghívást és természetesen, ha lesz ilyen a jövőben, akkor ennek szívesen eleget teszek.

Szombati Lajos
a Hatvani Kézilabda és Szabadidő Sportegyesület alelnöke
a kupa névadójának, az OK-TAT-60 Kft.-nek a tulajdonosa

Kérjük, értékelje a kupát!
A szervezés utolsó pillanatai legalább olyan izgalmasok voltak, mint maga a két napos rendezvény. 😊 Azzal, hogy az utolsó pillanatban kellett átszervezni, viszont komoly logisztikai feladat elé állította a szervezőket, főleg Antalóczy Péter urat, aki az utolsó pillanatban szervezte át a kupa menetrendjét. Véleményem szerint jó és színvonalas mérkőzéseket láttunk, de ebből hosszútávú következtetéseket nem lehet levonni, hiszen minden edzőnek ez lehetőséget biztosított, hogy új taktikai elemeket próbáljanak ki élőben, illetve azoknak is biztosítsanak lehetőséget, akik eddig különböző okok miatt kevesebbszer tudtak szerepelni. Örültem annak, hogy „élesben láttam játszani” az új játékosokat és annak is, hogy a második napra egyre jobban összeállt a védekezésünk.

Köszönöm mindenkinek, aki dolgozott a kupa sikeréért. Külön szeretném megköszönni Havassy Kálmán úrnak, aki az elnök úr távollétében gyakorlatilag az egész kupát levezényelte. Köszönet az adminisztratív segítőknek, a játékvezetőknek és végül, de nem utolsó sorban köszönjük a finom ebédeket.

A nyilatkozatokból számomra kiderült, hogy minden csapatvezető hasznosnak ítélte meg a két napos rendezvényt és örülök annak, hogy komolyabb sérülés nélkül minden csapat megúszta ezt a felkészülési tornát.


Fotó: Nagy-Varga Roland, Hatvani Hírlap