Negyedszerre került megrendezésre az OKTAT60 Kupa /II. rész/

Egyesületünk immár negyedik alkalommal rendezte meg a már hagyománnyá vált két napos OKTAT60 Kupát. Az esemény előtt pár nappal megváltozott a kupa menetrendje, hiszen a Rév TSC csapata visszalépett a kupától, mert több játékosuk is megbetegedett, így a csapatok körmérkőzést játszottak rövidített játékidőben.

A csapatunk a kupán végül a harmadik helyezést érte el. Gratulálunk nekik, valamint a többi csapatnak is. Köszönjük, hogy jelenlétükkel emelték a kupa színvonalát!

A két napos kupáról Bánik Roland urat (Füzesabonyi Sportclub), Nagy Károly urat a (Mizse KC) és Bagyánszki Zsolt urat (Csömör KSK) kérdeztük.

Bánik Roland
Juhász ’99 Füzesabonyi SC


Az utolsó pillanatban felborult a kupa programja egy csapat kiválása miatt, így ugyan közel annyi időt, de több mérkőzést játszottatok. Hogyan értékeled a két napos kupát?
Nagyon jól jött ez a két napos kupa jól illeszkedett a felkészülési programunkba Tavaly is itt voltunk és számítottunk arra, hogy idén is meghívnak minket. Fontos volt, hogy fel tudjuk mérni, hogy hol tartunk a bajnokság megkezdése előtt, mint erőlét szempontjából, mint pedig taktikailag.

Konkrétan, hogy illeszkedett a csapat felkészülésébe? Játszotok még a bajnokság kezdése előtt kupát, vagy mentek valahova edzőmérkőzésre?
Mint már mondtam, nagyon jól illeszkedett a programunkba, mertmásfél hete fejeztük be az erőnléti edzéseket. Múlt héten voltunk egy edzőmérkőzésen és a múlt hétvégén mi is szerveztünk egy kis farsang kupát, ahol Túrkevével és a Csömörrel játszottunk. Ezután maximum még egy edzőmérkőzés lesz a bajnokság megkezdéséig.

Egy csoportban vagyunk veletek így különösen érdekes a kérdés, hogy mit vársz a csapatodtól a bajnokság végén?
Szeretném megtartani a dobogós pozíciót, ami nem lesz egyszerű. Jó mérkőzéseket várok, főleg a Hatvannal szemben.

Köszönjük, és sok győzelmet kívánunk ilyen csapatokkal szemben, mint Salgótarján például, vagy még sorolhatnám és tisztes helytállást itt nálunk. Köszönjük, hogy itt voltatok. 😊

Nagy Károly
Mizse KC


Az utolsó pillanatban felborult a kupa programja egy csapat kiválása miatt, így ugyan közel annyi időt, de több mérkőzést játszottatok. Hogyan értékeled a két napos kupát?
A felkészülés szempontjából mindenképpen hasznos volt itt a bajnokság kezdete. Formába hozás időszaka van, ezért egyre több mérkőzésre van szükség. Változatos ellenfelek voltak, jó szervezés volt, vagyis mindenképpen hasznosnak értékelem.

Köszönöm. A saját csapatod felkészülésébe hogyan illeszkedik a kupa, mikor kezdtek el bajnokit játszani?
Két hét múlva kezdjük a bajnokságot. Mi egy keveset edző csapat vagyunk, nekünk ez a játék a meccsrutin megszerzéséről szól és a meccseknek a formába hozásáról. Ezt a célt elértük, sokat voltak a játékosaim a pályán, kellő tapasztalatot szereztek, a páros és a hármas kapcsolatok csiszolódtak, vagyis mindenképpen hasznos volt a számunkra.

Mit vársz a csapatodtól a bajnokság végére? Mi a cél?
A Lajosmizsének az a célja, hogy ne essen ki az NB I/B-ből, nehéz lesz, de megteszünk érte mindent és bizakodunk.

Köszönjük, hogy itt voltatok, sok sikert a bajnoksághoz.

Bagyánszki Zsolt
Csömör KSK


Az utolsó pillanatban felborult a kupa programja egy csapat kiválása miatt, így ugyan közel annyi időt, de több mérkőzést játszottatok. Hogyan értékeled a két napos kupát?
Nagyon színvonalas tornát rendezett Hatvan, nagyon örülünk a meghívásnak. Jobban örültem, hogy három mérkőzés helyett négyet játszottunk, négy erős csapattal szemben.

A saját csapatod felkészülésében hogyan illeszkedett ez a kupa?
Nagyon jól. Nem játszottunk edzőmérkőzéseket, leszámítva, a múlt heti füzesabonyi tornát. Ott két, itt pedig négy mérkőzést játszottunk, ezzel a hat mérkőzéssel készülünk a bajnokságra. Tudtunk edzeni a hétvégén, most itt volt ez a színvonalas torna, azt gondolom, hogy ennél jobb nem is lehetett volna a felkészülésünk.

Mit vársz a csapatodtól a bajnokságban? Mi a cél?
Harmadik helyen állunk most a bajnokságban. A mi csoportunkban a Fradi az első és úgy néz ki, hogy ők a fiatal csapatukkal meg fogják nyerni a bajnokságot. Úgy gondolom, hogy a Pilisvörösvárral a Budakalásszal, Gödöllővel ott vagyunk a másodiktól az ötödik helyig tartó versenyben, tehát a cél az lenne, hogy érmet szerezzünk mindenképpen. Kis különbségek vannak, de így, hogy ilyen jól sikerült az ősz, úgy gondolom, hogy a harmadik hely megtartása reális cél lehet, a csapatomnak.

Ahogy most látom reális az esélyetek a nyújtott teljesítményetek alapján. Köszönjük, hogy elfogadtátok a meghívást és további sok sikert a bajnokságban!
Nagyon szépen köszönjük!