Nehezen megnyert, de megérdemelt két ponttal gazdagodott férfi ifjúsági csapatunk

Hatvani KSZSE- FKSE- Algyő 32:28 (13:16)
Játévvezetők:
Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton
Játékosok:
Hatvan: Juhász Krisztián, Antalóczy Botond (kapusok) Molnár Ádám (1), Pampuk Zsombor (1), Kovács Gergő, Gyuris Bálint (1), Racskó Ádám, Imre Viktor (3), Előházi Máté (1), Baranyi Máté (4), Igó Ádám (8), Veres Balázs (5), Nagy Balázs (7), Csikós Levente, Takács Milán, Tamás Bálint (1)

Férfi ifjúsági csapatunk 2019. december 1-jén játszotta az őszi szezon utolsó hazai bajnoki mérkőzését az FKSE-Algyő csapatával. Egy nehéz mérkőzésen, nagy küzdelemmel végül sikerült győztesként lejönniük a pályáról és ezzel jelenleg a bajnoki tabella második helyén szerepelnek.

A mérkőzésről a csapat edzője, Pápa János számolt be:

A mérkőzés elején számítani lehetett arra, hogy egy nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, mert ellenfelünknek is ugyanannyi pontja volt, mint nekünk, és előttünk állt a tabella harmadik helyén. Ennek tudatában a mérkőzés eleje rendben volt: magunkhoz ragadtuk a kezdeményezést. A 12.percig vezettünk, de innentől kezdve a védekezésünk szellősé vált, pedig védekezési formát is váltottunk. Elől kapkodtunk és ziccerek sokaságát hagytuk ki, ami ebben az osztályban megengedhetetlen. A szünetre 3 gólos hátránnyal mentünk le a pályáról, ami behozhatónak tűnt, ha rendet teszünk a fejekben.

A második félidő eleje is döcögött, mert elől még pontatlanok voltunk, de a védekezés váltásunk már okozott némi problémát ellenfelünknek is. Forgattam a csapatot, a rutinosabb játékosok pihenőt kaptak a végjátékra. Kapust cseréltünk, hogy meccsközben rendezze Krisztián a gondolatait. Több játékosnak is posztot kellett cserélni, hogy megtaláljuk a megfelelő felállást, ami meghozta a változást, hiszen a félidő második felében elkaptuk a ritmust, az 53. percben egyenlítettünk, majd innentől kezdve gólt sem kapva megnyertük a mérkőzést. Nehezen megnyert két pont ez, de megérdemelt, mert a csapatnak végig volt tartása és hite, még öt gólos vendég vezetésnél is, és a későbbiekre nézve ez a tulajdonság nagy erénye lehet a csapatnak!

Gratulálok a srácoknak, munkás két pont volt ez!