Nincs ellenfelünk hazai pályán

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Csépe Salgótarjáni SKC 28:27 (13:15)
Mérkőzés időpontja
2019. 05. 12. 17:00
Nézőszám
250 fő
Játékvezetők
Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor
Versenybíró
Aczél Attila
Játékvezetők
Herczeg Béla

Férfi felnőtt csapatunk az OKTAT60 Hatvani KSZSE 2019. május 12-én (vasárnap) lépett pályára itthon, a Csépe Salgótarjáni SKC csapatával szemben. Nem titkolt célunk az volt, hogy revansot vegyünk az őszi vereségért. Ez sikerült, így elmondhatjuk, hogy fiaink hazai pályán nem találtak legyőzőre a bajnokság során.

A mérkőzést követően a csapat egyik játékosát Horváth Rolandot, „Horit” és az edzőt, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Horváth Roland
játékos

28:27-re győztünk az utolsó hazai mérkőzésünkön. A bajnokság szempontjából a mai mérkőzés végeredménye már nem számított hiszen a bajnoki cím a miénk. Ugyanakkor volt miért visszavágni a salgótarjáni csapatnak, konkrétan az őszi vereség igen fájó volt mindenkinek.
Mindenképpen nyerni szerettünk volna, két szempontból is. Az első, hogy itthon ne találjunk legyőzőre, a másik pedig a visszavágás. Egy nagyon jó, parázs hangulatú meccs volt, szerintem feltette a pontot az i-re az egész szezonban. Reméljük, hogy a közönséget is ki tudtuk szolgálni, hiszen győzelem lett a vége.

Igen, a közönség nagyban hozzájárult a mai mérkőzéshez, hiszen körülbelül 250-en szurkoltunk nektek a nézőtérről. Azt gondolom, hogy a hangulatra sem lehet panasz, illetve a biztatásra sem.
Nagyon örülünk, hogy egyre többen látogatnak ki a mérkőzésekre. Ők a nyolcadik emberek a pályán, élmény ebben az atmoszférában játszani.

Még van egy hosszú túránk, jövő héten Hajdúnánásra megyünk. Mit vársz a csapattól, illetve magadtól?
A csapattól mindenképp azt várom, hogy nyerjünk. A mesterrel azt beszéltük, hogy az ifisták, és azok, akik a bajnokság során kevesebb lehetőséget kaptak is tudjanak játszani az utolsó mérkőzésen, így ők is tudjanak bizonyítani. Nekik ez egy jó alkalom lesz. Emiatt is gondolom, hogy győznünk kell, mert ők is bizonyítani szeretnének, ők is a győzelemért mennek.

Június 7-én évzáró és éremátadó. Gondolom készültök rá.
Igen, lélekben mindenképp készülünk. Méltó lezárása lesz ennek a szezonnak.

Jön a nyár. Mik a terveid?
Egy kis pihenés, utána pedig kezdődik a szezon július közepétől.

Jó nyarat és jó felkészülést a következő szezonhoz!
Köszönöm!

Bárány Zsolt
edző

Pár perce ért véget az OKTAT60 Hatvani KSZSE és a Csépe Salgótarjáni SKC mérkőzése, ahol 28:27-re győztünk. Nem volt egyszerű.
Abszolút nem. Erre számítottunk. Mindkét csapat elfoglalta a tabellán a végleges helyét. Mi becsületből mentünk. Egyrészt azért hajtottunk, hogy visszavágjunk nekik az őszi vereségért, másrészt pedig szerettük volna megőrizni a veretlenségünket a saját csarnokunkban. Akik kint voltak láthatták, hogy nem a megszokott felállás volt. Ennek csak az az oka, hogy most már előre kell nézni, akik kevesebbet játszottak, azoknak próbáltam játéklehetőséget adni. Vagy azért, hogy megerősítsék a pozíciójukat, vagy azért, hogy legyen lehetőségük játszani.

Nagyon jó hangulatú mérkőzés volt, mindkét csapat nagyon akart győzni. Úgy éreztem, hogy nézőkből is szurkolók váltak.
Valami ilyesmi történt, igen. Megint azt kell mondjam, hogy a déli hangulat a női mérkőzésről átjött ide is. Nagyon jó volt ennyi néző előtt játszani, hatalmas buzdításokat kaptunk. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés is közönségcsalogató volt és akik eljöttek, azok nem csalódtak.

Igen, a női meccsen is jóval 100 fő fölött voltunk, itt pedig 250 fő szurkolt nektek. A mai napot nézve: a női csapatunk idegenben lőtt több góllal benne van a Pest megyei bajnokság döntőjében, az ifi – hasonlóan a felnőtthöz – már két mérkőzéssel ezelőtt megszerezte a bajnoki címet, és ez a mai utolsó mérkőzés is győzelemmel zárult. Mondhatjuk azt, hogy ez egy „happy finish”volt?
Én úgy gondolom, hogy igen. Mondjuk nem fogom feltetováltatni a karomra ezt az évszámot, de úgy gondolom, hogy a szép emlékeim között megmarad, nem csak nekem, hanem a hatvani kézilabdának is.

Azért még vannak feladatok, a lányok június 1-jén döntőt játszanak, és a fiúknak is van még egy mérkőzés. A nyári programról mit tudhatunk?
A lányoknak még fontos feladatuk van, mert nem titkolt vágyunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. A férfiaknál úgy gondolom, hogy most már erőteljesen a jövőt kell építeni. Folynak az előtárgyalások, a játékoskeretet meg kell erősíteni és a személyi létszámot is. Le kell, hogy osszuk a pozíciókat. Lesz feladat bőven a bajnokság vége után is. A srácoknak a bajnokság után van egy levezető időszak, utána pedig pihenés, majd július közepe felé az új kerettel az NB I/B-re való felkészülés kezdődik meg.

Jó felkészülést!
Köszönjük!