Nincs megállás!

Floor Trend Hatvani KSZSE – Bugyi SE 40:28 (21:14)
Mérkőzés időpontja
2019. 04. 27. 17:00
Nézőszám
70 fő
Kiállítások
0 ill. 2 perc
Hétméteresek
6/5 ill. 2/0
Játékvezetők
Geda Regina, Rubint Alexandra
Floor Trend Hatvani KSZSE
Futaki, Kovács, Juhász – Deák 8, Oláh Juhász 5 (1), Tóth Brigitta 5 (4), Vas 6, Valló Katalin, Pásztor 5, Szarvas 6, Blaskó 2, Nagy-György, Czakó 1, Czibolya-Petró 2, Bencs

Női felnőtt csapatunk eddig megállíthatatlanul menetel a bajnoki cím felé.

Női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE 2019. április 27-én (szombaton) játszotta a negyeddöntőt, ahol hazai pályán fogadták a Bugyi SE csapatát. A végeredmény 40:28 lett a mi javunkra, így a lányaink magabiztosan haladnak a bajnoki cím megszerzése felé vezető úton.
A mérkőzést követően Czakó Andreát, Juhász Enikőt és az edzőt, Bárány Zsoltot kérdeztük:

Néhány perccel ezelőtt ért véget a mérkőzés és 12 góllal győztünk Bugyi csapata ellen. Összesítésben 32-vel jutottunk tovább. Mi a véleményetek a mai mérkőzésről?
Czakó Andrea: Nagyon jó volt. Megnyugtató volt úgy pályára lépni, hogy 20 gólos győzelmünk volt az összesítésben az előző meccsről.

Enikő! A második félidőben elég sok időt kaptál a Mestertől hogy bizonyíts, és láthatóan meg is szolgáltad, hiszen az ellenfél legjobbjainak a lövéseit is védted.
Juhász Enikő: Igen, nagyon igyekeztem. Megpróbáltam magam odatenni, de mindenki kihozta magából a legtöbbet.

Ezzel az eredménnyel már nem vagyunk rosszabbak a 4. helyezettnél. Még egy kört kell menni ahhoz, hogy a döntőbe jussunk, ahol reméljük helytállunk és nyerünk. Mit tudunk az ellenfelekről?
Czakó Andrea: Még nem tudjuk, de én az Alsónémedire tippelek.

Láthatóan felszabadultan, könnyeden játszottatok. Milyen volt a héten az edzés?
Czakó Andrea: Nekem kicsit nehezebben ment a vizsgák miatt, de a többiek nagyon jól érezték magukat, tudtommal.
Juhász Enikő: Jó hangulatúak voltak az edzések, próbáltunk gyakorolni és összeszedni magunkat. Nagyon készültünk erre a mérkőzésre, mert ezt meg kellett nyerni.

Bárány Zsolt
edző

Mester! Néhány perccel ezelőtt ért véget a mérkőzés és nyertünk 12 góllal. Úgy láttam, hogy ennek a mérkőzésnek mindenki örült, mert ahogy elnéztem, a Bugyi SE játékosai ünnepelték a végén önmagukat. Úgy gondolom, nem lehetnek elkeseredve, hiszen otthon 20 góllal vertük őket, nekünk pedig azt jelenti, hogy legrosszabb esetben is 4. helyen végzünk. Milyen volt ez a mérkőzés véleményed szerint?
Szerencsére valamivel nyugodtabb volt ez a mérkőzés, mint az első. Egy dolgot kértem a lányoktól, hogy vegyék komolyan, mindenkinek játéklehetőséget adtam, de akik felmennek a pályára, úgy játszanak, mintha vérre menne. Ettől függetlenül persze benne volt a tudatban, hogy biztonságban vagyunk, de ahhoz képest szerintem jól hozták magukat.

Nemcsak a játékosokat cserélted, de időnként más taktikát is alkalmaztál. Az első számú kapusunk pihentetésével bizonyos lehetőségek kicsit korlátozottabbak lettek. Gondolok itt a gyors lerohanásra.
Pontosan. Van három kapusunk és mindegyiknek meg van az előnye és hátránya is. Egyértelmű, hogy a Futaki Hajnalka az elsőszámú. Főleg az indításaira nagyon jól lehet apellálni, habár most ezen a mérkőzésen sajnos nem valósult meg. Cintia egy stabil felső védelmet tud nyújtani. Illetve ott van Enikő, aki mindkettőt fogja egyszer ötvözni.

A végén magabiztosan játszottunk. Azt gondolom, hogy ez kell is. Következő forduló mikor várható?
Egy hét múlva.

Alsónémedi vagy Százhalombatta. Emlékeim szerint Alsónémedi 1 góllal nyert Százhalombattán, holnap pedig ők a pályaválasztók. A papírforma azt mondaná, hogy Alsónémedi. Melyik csapatnak örülnél jobban a kettő közül?
Végülis ha bajnokok akarunk lenni, akkor mindenkit meg kell vernünk. Tavaly már Alsónémedivel ugyanígy találkoztunk, itt a final four-ban, akkor összesítésben alulmaradtunk ellenük. Azért, mert itthon kikaptunk 3-mal, ott pedig egy döntetlent tudtunk hozni. Ha velük játszunk, akkor van miért törlesztenünk.

Úgy emlékszem, hogy a döntetlennél Orsi is hiányzott, de mégis meg lett a döntetlen.
Abszolút. Sőt, a második félidőben továbbjutásra álltunk. Volt egy kis ez-az-amaz, de úgy gondolom, hogy azzal a felfogással, mentalitással, amit képviselt az első meccsen Bugyin, illetve a bajnokságban, szerintem nagyon komoly ellenállása lenne bármelyik csapatnak, aki ellenünk jön.