Női csapatunk új beállója: Király Ramóna

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni női felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Általános iskolában, kb. 10 éves koromban egyszer tesi órán bejött a későbbi első edzőm, és jelezte, hogy délutánonként kézilabda edzést fog tartani. Páran az osztályból összebeszéltünk és elkezdtünk járni, hogy ne unatkozzunk otthon. Végül ott ragadtam, és azt vettem észre, egyre komolyabban gondolom ezt az egészet.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Jászberény után Pestre kerültem. A középiskolás éveim alatt a Szent István SE-be játszottam, majd onnan Eger következett. Úgy gondolom az itt megszerzett felnőtt NBI/B-s bajnoki cím és a feljutás NB1-be a legnagyobb siker, amit elértünk. Ez után egy rövidebb Füzesabonyi megálló következett, majd Pécs, Tápiószele és végül Mezőkeresztes volt az utolsó állomás.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

Az előző szezont kihagytam és visszaköltöztem Jászberénybe. Kicsit pihentettem a kézilabdát. Viszont egyre jobban kezdett hiányozni, végül egy korábbi edzőmmel való találkozás és beszélgetés után jött a lehetőség, hogy újra NB II-ben szerepelhetek, ráadásul közel a lakhelyemhez és költözni sem kell.

Pár hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés? Van, illetve vannak-e olyanok, akiket már ismertél régebben?

Igyekszem minél hamarabb beilleszkedni a csapatba, úgy gondolom nem lesz probléma. A lányok kedvesek, bár csak két lányt ismertem korábbról. Úgy érzem a többiek is pozitívan fogadtak. Persze kell még idő, amíg jobban megismerjük egymást, de szerintem jó kis társaságba kerültem.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Szeretnék jó meccseket játszani, és kihozni magunkból, amit csak lehet. Egyénileg először is jó lenne “visszaszokni” az egészbe, mert sok volt a kihagyott idő, de remélem hamarosan sikerül felvennem a ritmust. Szeretnék minél többet hozzátenni a csapat játékához, és minél több pontot begyűjtve jó helyen végezni a bajnokságban. Egyelőre még nem látom, milyenek az erőviszonyok a csoportban, de mindent meg fogunk tenni, hogy a lehető legjobb helyen végezzünk.

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Nagyon tetszett az épülő csarnok, remélem minél hamarabb elkészül és ki tudjuk próbálni.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

A szabadidőmben a családommal és barátaimmal szeretem tölteni az időt. Sokat szoktam olvasni és persze a sportolás sem maradhat ki, biciklizés, síelés, görkori, mikor mire van lehetőség. Nagyon szeretek utazni, próbálok minél több helyre eljutni, akár belföldön akár külföldön. A nyár jól telt, belefért egy kis nyaralás és fesztiválozás, illetve kisebb kirándulás is a munka mellett.