Női edzőtábor (értékelés)

2018. augusztus 14-19. között Egyesületünk női csapata Sirokon edzőtáborozott, melyről Bárány Zsolt, a csapat edzője számolt be:

“Nagyon kellemes környezetben, napi három edzést tudtunk tartani. Maga az edzőtábor a női csapatunk életében nem egy megszokott dolog, de Egyesületünk vezetősége annak érdekében, hogy a csapat egyre jobban szerepeljen, úgy döntött, hogy biztosítani fogja ezt a lehetőséget.

Női játékosaink jelentős része a sportpályafutása során nem vett még részt ilyen jellegű felkészülésen.

Tény, hogy megterhelő volt ez az igénybevétel, de a lányok becsülettel és nagyon jó hozzáállással csinálták végig a programot. Nemcsak szakmailag volt ez fontos, hanem a csapatot igazi egységgé kovácsolta össze ez a néhány nap, hiszen ilyen sok időt, ilyen intenzív formában nem töltöttek még együtt a lányok.

Az új játékosok beilleszkedése is gyorsabban ment, illetve nem csak az állóképességet tudtuk növelni, hanem a technikai repertoárunkat is tudtuk színesíteni. A tábor ideje alatt sikerült két edzőmérkőzést is leszerveznünk Eger két korosztályos csapatával, ahol fiatal, de annál tehetségesebb játékosok alkotta csapatokkal találkoztunk, akik hosszú évek óta készülnek, edzenek és versenyeznek együtt.

Ezek alapján tudtuk, hogy erős ellenféllel állunk szemben és ezért nagyon örültem annak, hogy mindkét mérkőzésből mi kerültünk ki győztesen. A tábort hónapokkal ezelőtt elkezdtük szervezni, így a lányoknak sikerült a magánjellegű programjaikat ehhez igazítani, sokan szabadságot is vettek ki azért, hogy részt tudjanak venni ezen a táboron. A csapatból csupán csak 2-3 fő nem tudott velünk lenni ezalatt a pár nap alatt.

Összeségében azt gondolom, hogy nagyon hasznos volt a tábor, mert a rengeteg edzéssel és az edzőmérkőzésekkel, sokkal felkészültebben várjuk az idei bajnokságot, mint az előző évben.”