Női felnőtt csapatunk az alapszakasz győztes csapata lett!

Floor Trend Hatvani KSZSE – Gödi SE II. 24:24 (12:12)
Mérkőzés időpontja
2019. 04. 07. 17:00
Nézőszám
170 fő
Kiállítások
6 ill. 8 perc
Hétméteresek
5/4 ill. 8/8
Játékvezetők
Csorba Tamás, Czövek Gábor
Versenybíró
Koncz István
Floor Trend Hatvani KSZSE
Futaki – Nagy-György, Deák 6, Pásztor 1, Blaskó 3, Vas 2, Tóth 5 (4)
Cserék
Kovács – Oláh Juhász 1, Valló, Szarvas 6, Czakó, Vajda, Czibolya-Petró

Női felnőtt csapatuk a Floor Trend Hatvani KSZSE 2019. április 07-én(vasárnap) egy győzelemmel felérő döntetlen mérkőzést játszott a Gödi SE II csapatával hazai pályán. A döntetlen eredménynek köszönhető, hogy csapatunk egy ponttal megelőzve a tabella második helyezettjét az alapszakasz győztes csapatának mondhatja magát.

A mérkőzést követően a csapat jobbátlövőjét, Deák Dalmát, a csapat egyik kapusát, Kovács Cintiát és a csapat edzőjét Bárány Zsoltot kérdeztük.

Deák Dalma
játékos

Nem rég ért véget a mérkőzés, 24:24 lett az eredmény. Úgy gondolom, hogy ez a döntetlen egy győzelemmel ér fel. Nagy volt az elszántság, szív, erő, lelkesedés. Mi a véleményed a mai mérkőzésről?
Én nagyon jól éreztem magam. Volt, hogy két góllal is vezettünk. Göd szerintem a végére elfáradt, de volt bennük annyi energia, hogy felhozzák döntetlenre a mai mérkőzést. Nekünk ez is tökéletes, mert első helyen zártuk az alapszakaszt.

Jövő héten már kezdjük az „A” csoport negyedik helyezettjével. Tudjuk, hogy ki lesz az ellenfelünk?
Még nem! (Azóta már tudjuk, a Bugyi SE csapatával fogunk játszani)

Aktív voltál, támadószellemű, sok gólt dobtál. Érezhetően felpörögtél erre a mérkőzésre. Jól láttam?
Nagyon. Nagyon vártam már. Ősszel nem sikerült becsatlakoznom a meccsbe, most sokkal jobban sikerült.

Kovács Cintia
játékos

A második félidő 15. percében mentél be, úgy gondolom, hogy sokat hozzátettél, hiszen több ziccert fogtál.
Igen, szívvel-lélekkel játszottam. A kapu az a poszt, ahol át kell szellemülni, ahol csak a labda és csak a játékosok vannak. A közönséget és minden egyéb zavaró tényezőt ki kell zárni. Ez egy tét meccs volt, nagy volt a teher, a nyomás.

Azt gondolom, hogy közel jártunk a győzelemhez, még akkor is, ha két gólnál többel egy csapat sem ment el.
Igen, inkább ide húzott, megérdemeltük volna a győzelmet!

Úgy gondolom, mindenki megtette a magáét. A következő fordulóra minden jót kívánok!
Köszönjük!

Bárány Zsolt
edző

Mester, egy győzelemmel felérő győzelemmel zártuk a mai napot, ami azt jelenti, hogy egy pontot kaptunk. Esetenként úgy láttam, hogy elégedetlen voltál.
A legnagyobb probléma az egészben, hogy ha azt nézem, akkor Göd ellen alulmaradtunk. Idegenben kikaptunk, itthon pedig nem vertük meg őket. Azt hozzá kell tennem, hogy a végén szerencsénk is volt. Ettől függetlenül, ha az egész évet nézzük akkor a lányok egy nagyon komoly emberfeletti munkát hajtottak végre. Az volt a cél, hogy a Final Four-ba jussunk be, de az, hogy megnyertük az alapszakaszt, az mindent felülír. Valahol azért próbáltuk tudat alatt azt elérni, hogy megnyerjük. Most ez megvan, most kezdődik az éles játék. Most már egyenes kiesésben mennek a mérkőzések, oda-vissza alapon. Most már tudjuk, hogy Bugyi SE-vel fogunk kezdeni. Annyit mondtam a lányoknak a meccs után, hogy ez már egy más kávéház lesz, ennél több kell, mint ma. Viszont azt is tudjuk, hogy a lányokban sokkal-sokkal több van. Ha el tudják engedni az idegességet, akkor nagyon komoly eredményekre lehetnek képesek.

Nekünk úgy tűnt kívülről, hogy a lelkesedés, a szív, az akarat az ott volt. Viszont sokaknál megremegett a kéz. A tét?
Azt azért tudomásul kell venni, hogy itt a játékosok döntő többsége nem volt még ilyen téthelyzetben. Ez nekik új. Itt tudatosan kell ezeken a dolgokon átlépni, ami egyenlőre még nem megy.

Azért ne felejtsük el, hogy másfél évvel ezelőtt, amikor elkezdtél velük dolgozni, akkor a bajnokság második fordulójában az volt a tét, hogy kiáll-e, vagy nem a csapat. Csodák csodájára, negyedikként bejutottatok a rájátszásba. Másfél év múlva pedig megnyertük az alapszakaszt. Ez azért elég nagy út.
Igen, ez főleg a lányoknak köszönhető. Ők elhitték azt, hogy nem egy lejárt lemez, nem egy gittegylet, hanem ha beleállnak a munkába és hisznek bennem, akkor együtt többre vagyunk képesek. Nagyon becsülöm bennük azt, hogy most már ott tartunk, hogy az edzéslátogatást már csak az gátolja, hogy mikor kell dolgozni.

Kívülről is látható, hogy milyen sokat fejlődött a csapat. Emlékszem, amikor eljöttem az első edzésekre, akkor vagy az volt a kérdés, hogy gyorsan megy a labda, vagy pontosan. A kettő együtt nem ment. Azt gondolom, hogy a Te munkád nagyon komolyan benne van.
Köszönöm, de még egyszer azt mondom, hogy ez egyedül nem megy. Hiába próbálok itt bármit, ha nincs alany, vevő a túloldalon. Ahogy jöttek a sikerek, ők is ráébredtek arra, hogy van értelme csinálni a dolgokat. Most már itt az első évnek a tapasztalatai után köszönetet kell mondani a vezetőségnek is, mert a tavalyi csapattal nem tudtunk volna idáig eljutni. Itt már nagyobb tempóval, többet kell teljesíteni. Az újakkal komolyabb előre lépések vannak, viszont az is látszik, hogy korlátjaink vannak. Ha eljutunk NB II-ig, azért még kell erősítés.

Mi lesz a forgatókönyv?
Most játszunk az „A” csoport negyedik helyezettjével oda-vissza, utána pedig a két csoport második-harmadik helyezett valamelyikével.