Női felnőtt csapatunk új beállósa, Korbély Anita

Rövid riport keretén belül szeretnénk bemutatni nektek női felnőtt csapatunk új játékosát, Korbély Anitát

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy a kézilabdával szeretnél foglalkozni?

A gimnázium első évében szerettem meg a kézilabdát.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról. Mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Általános iskolában a felsős testnevelés tanárom kezdte el velem megismertetni ezt a sportot. A gimnáziumi éveim alatt igazoltam a Jászberény NB/II-es ifjúsági csapatába. Az egyetem alatt Gödöllőn játszottam a Szent István Egyetem csapatába. Ezután Angliában éltem három és fél évet, ahol nagyon hiányzott a sport és a kézilabda. Így kerültem az Angliában alakult magyar gárdához, a London Angels csapathoz, akikkel a másodosztályt megnyerve az első osztályban szerepelhettünk, valamint többször voltunk nemzetközi strandkézilabda tornán. Hazaköltözésem után nem sokkal Jászberényben kezdtem el dolgozni, így kerültem újra Jászberény kézis lányaihoz, és a gimnáziumi edzőmhöz, Turcsányiné Pesti Edithez. Hamarosan szünet következett, kismama lettem és megszületett a kislányom, Fanni.
Legnagyobb sportsikerem: a London Angels csapatával lehetőségem volt Szkopjeba repülni és EHF Challenge cup mérkőzést játszani a Vardar Junior együttesével.

Hogyan kerültél a hatvani csapathoz, és miért pont erre az Egyesületre esett a választásod?

A kislányom miatt a lakhelyemhez minél közelebbi csapatot kerestem és szerettem volna itthon, újra NB/II-ben játszani, így találtam rá a hatvani egyesületre és hívtam fel Padla József edzőt telefonon.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, és mit vársz el a csapattól?

Az eddigi edzések alapján úgy látom, hogy egy motivált, erős csapat van kialakulóban.
Szeretném, hogy mind támadásban, mind védekezésben minél nagyobb segítségére legyek a csapattársaimnak. Nem ismerem a csoport erőviszonyait, de tudom, hogy mindent meg fogunk tenni, hogy a tabella első felében végezzünk. Egyéni célom a szülés után minél hamarabb jó kondícióba kerülni, a rossz berögződéseim javítása és a fejlődés, fejlődés, fejlődés. Úgy érzem, ehhez nem találhattam volna megfelelőbb edzőt és csapatot.

A játékosok közül van olyan, akit már régebb óta ismersz, vagy olyan, akivel már játszottál együtt, egy csapatban?

Teljesen új a közösség számomra.

Mi a hobbid? Mit szeretsz csinálni a szabadidődben?

A kézilabdán kívül a másik imádott hobbim a lovaglás, ezenkívül nagyon szeretek kertészkedni.