Női felnőtt csapatunk új irányítója: Tóth Adél

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni női felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Általános iskolás koromban hívtak el egy edzésre, amire először nemet mondtam. Egy évvel később kipróbáltam és egyértelművé vált számomra, hogy ez az, amit szeretek csinálni.

Kérlek, mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Egerben kezdtem el kézilabdázni, az utánpótlás éveimet itt töltöttem. Ezután egy kisebb szünet következett, amikor is külföldön tanultam és többet koncentráltam a tanulmányaimra. Mivel már nagyon hiányzott a kézilabda így Veszprémben kezdtem el újra játszani, ahova az egyetem miatt költöztem, később pedig Alsóörs csapatában játszottam.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

Az egyetem végeztével szerettem volna a családomhoz közelebb költözni, így a környéken kerestem csapatot. Szimpatikus volt az egyesület eredményessége és munkahelyet is a közelben sikerült találnom, így minden szempontból jó választásnak tűnik Hatvan.

Egy hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés. Van, illetve vannak-e olyanok, akiket már ismertél régebben?

Jól halad, egy nagyon befogadó és összetartó társaság van itt. Több embert is ismertem már, van, akit Egerből, többeket pedig a pályáról ellenfélként.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Nehéz szezon lesz, hiszen a csapat egy osztállyal feljebb szerepel és meg kell szokni az ottani tempót. Szeretném segíteni a csapatot abban, hogy ezt az akadályt minél könnyebben vegyük. Úgy gondolom, hogy az év során sokat fogunk fejlődni és ha együtt marad a társaság ez mindenképp biztató a következő évekre nézve.

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Nagyon tetszett, már várom, hogy beköltözzünk. Remélem tudunk majd olyan színvonalú mérkőzéseket játszani, hogy a nézők megtöltsék a lelátókat.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

A szabadidőmet szeretem a barátaimmal tölteni és utazni. A nyár eleje vizsgákkal telt, utána az időm nagy részét a Balaton parton, illetve a környékén kirándulva töltöttem,, mivel szerettem volna a költözés előtt megnézni a legérdekesebb látnivalókat. Sajnos mindenre nem volt idő, így jövő nyárra marad a folytatás.