Női felnőtt csapatunk új kapusa: Jó Szilvia Gréta

Rövid riportok keretein belül szeretnénk bemutatni női felnőtt csapatunk új játékosait.

Mikor döntötted el minden kétséget kizáróan, hogy kézilabdázó leszel, mi befolyásolt a sportág választásban?

Hatodikos koromban döntöttem el, hogy szeretnék valamit sportolni. A nagymamám is kézilabda kapus volt, így adott volt a sportág szeretete.

Kérlek mesélj az eddigi pályafutásodról, mit tartasz a legnagyobb sportsikerednek?

Elsőnek Hódmezővásárhelyen játszottam 2 évet, az edzőim: Zupkó Judit, Ottlik Julianna, Király Annamária és Elena Abramovich voltak. A középiskolát és az új szezont már Debrecenben kezdtem, ahol megnyertük a Főnix Kupát, majd NB II-ben 2. helyen végeztünk, NB II juniorban pedig az első helyet szereztük meg. Az edzőim: Csapó Erika, Köstner Vilmos és Bíró Imre voltak ez idő alatt. Másfél év kihagyás után Gödön folytattam a pályafutásomat, ahol NB I/B juniorban játszottam, ahol középmezőnyben végeztünk Edzőim: Kántor Anikó és Tóth Tímea voltak. Utána a Kántor Anikó Sportegyesületben folytattam, ahol Pest megye junior győzelmet szereztünk (itt megkaptam a legjobb játékos címet). Pest megyében része voltam a felnőtt győzelemnek és két nemzetközi tornán vettem részt Olaszországban, ahol második helyen végzett a csapat. Összességében az NB II-es eredményeimre vagyok a legbüszkébb.

Hogy kerültél Hatvanba és miért pont ide?

A KASE színeiben játszottam a csajokkal és megtetszett a légkör. Így jött az az ötlet, hogy átjövök a lakhelyemhez közelebb lévő csapathoz, így könnyebben összetudom egyeztetni a munkámmal a sportot.

Pár hete edzel közösen a csapattal, hogy halad a beilleszkedés. Van, illetve vannak-e olyanok, akiket már ismertél régebben.

A beilleszkedéssel eddig se volt gondom úgy érzem jól haladok. Nem ismertem őket ezelőtt, de örülök, hogy részese lehetek ennek a jól működő és összetartó csapatnak.

Mit vársz az idei szezontól? Mi a célod egyénileg, illetve milyen teljesítményt, helyezést vársz a csapattól?

Szeretném, ha egy erős középmezőnyben tudnánk közös erővel végezni. A tőlem telhető legtöbbet szeretném kihozni magamból és segíteni a csapatot.

Nem rég néztük meg az épülő sportcsarnokunkat, hogy tetszett?

Nagyon tetszett az épülő csarnok, alig várom, hogy kész legyen és ott játszhassuk a mérkőzéseket.

Mit szeretsz csinálni a szabadidődben? Hogy telt a nyár?

Szabadidőmben szeretek olvasni, főzni és a munkámnak hódolni: virágokkal foglalkozni és kötni. A nyár munkával és egy kis keszthelyi kikapcsolódással telt. Felnőttképzésben gyakorlatot oktatok főként virágkötészetet, növényfelismerést. Két technikusi végzettségem és négy szakmám van.