Női ifi győzelem a Kodályban

Hatvani KSZSE- Vitka SE 32:28 (18:16)

Női ifjúsági csapatunk 2020. február 8-án (szombaton) játszotta a tavaszi bajnoki szezon első mérkőzését. A felnőttekhez hasonlóan a Vitka SE csapatával mérkőztek meg, a győzelem azonban most a hatvani csapaté lett.

A mérkőzésről a csapat edzője, Répási Norbert számolt be:

„Szoros, de sikeres mérkőzésen vettünk részt a hétvégén, ami a bajnokság tavaszi részének az első fordulója volt. Itthon tudtuk kezdeni a tavaszt, ami láthatólag a játékosoknak is adott egy plusz löketet. Sajnos az idegenbeli fordulóra ősszel nem tudtam velük menni, így személyes tapasztalatból nem tudtam készülni csak hallomásból, ezért különösen meg kellett gondolni milyen játékot játszunk. Az ellenfél létszáma miatt a futós játékot választottam, ami sikeresnek is bizonyult.

A mérkőzést nagyon jól kezdtük, sorra jöttek a gólok és jól működött a védekezés is. Sajnos a kiemelkedő kapusteljesítmény még váratott magára, így nagyobb mértékben nem tudtunk ellépni az ellenféltől. A második félidőben bevált a futós játék, az ellenfél elfáradt, és mivel mi folyamatosan forgattuk a csapatot, tudtuk továbbra is játszani azt a játékot, amit az első félidőben. Ennek köszönhetően jöttek a kapusbravúrok, így el tudtunk lépni kicsit jobban az ellenfelünktől. Ezután jött egy kisebb hullámvölgy, amikor felzárkózott az ellenfél, azonban ezen gyorsan túlléptünk és győzelemmel tudtuk elhagyni a pályát. Nagyon büszke vagyok a lányokra, nagyon fegyelmezetten és akarattal telve játszottak, aminek meg is lett a gyümölcse”