Nőnapi ajándék

Hatvani KSZSE- Dabasi KC VSE 27:25 (14:13)

Női felnőtt csapatunk 2020. március 08-án (vasárnap) játszotta a bajnokság soron következő mérkőzését. Hazai pályán fogadták a Dabas csapatát akikkel szemben az őszi fordulóban sajnos egy góllal alulmaradtak a lányaink. Most azonban sikerült revansot venniük, hiszen két gólos hatvani győzelem született hazai pályán.

A mérkőzés végén a csapat egyik játékosát, Oláh-Juhász Anitát, és a csapat edzőjét, Padla Józsefet kérdeztük:

Oláh-Juhász Anita

Anita! Néhány perccel ezelőtt ért véget a mérkőzés. Mi hangzott el az öltözőben, hogyha nem titok?

Minden úgy történt ahogyan azokat a heti edzéseken gyakoroltuk. Igazából az hangzott el, hogy jó volt a védekezésünk, hiszen erre próbáltunk koncentrálni és, hogy sikerült revansot vennünk az ottani, őszi vereségünk miatt.

Igen, aki nem tudja annak mondjuk el, hogy októberben egy góllal kikaptunk 33:32-re, de meg kell mondani, hogy most is nagyon szoros volt a mérkőzés. Ha jól láttam, akkor mindkét csapat nagyon koncentrált és odafigyelt a védekezésre, ugye?

Igen, ezt jól lehetett látni, és éreztük is belülről, hogy oda-vissza ment az adok-kapok.

Azt gondolom, hogy a csapategységünk előtt le a kalappal, hiszen egy percig nem adtuk fel, mindig mentünk, mindig igyekeztük őket egy-két gólon tartani.

Ezt én is így éreztem most, hogy nagy volt az összhang a csapatban, tehát mindenki odatette magát a másikért, egymásért mentünk.

Azt gondolom, hogy ez a győzelem nem csak lélektanilag, hanem a pontok miatt is fontos volt, hiszen úgy látom, hogy most már rugalmasan kezdünk elszakadni a tabella végétől, hiszen a mínusz két pontos, és egy másik nyolc pontos csapat van, tehát ebből a szempontból is nagyon fontos volt ez a két pont. Jövő hét? Mit vársz magadtól, mit vársz a csapattól?

Én ugyanezt várom a csapattól és magamtól is, mint amit ma nyújtottunk. Jövő héten Kazincbarcikát fogadjuk hazai pályán. Úgy gondolom, hogy ott is meg fogunk tenni mindent a győzelemért és odatesszük magunkat. Úgy érzem, hogy tőlük is jár az a két pont, amit az ősszel elvesztettünk sajnos ellenük.

Úgy legyen! Még egyszer gratulálok!

Köszönjük!

Padla József

Először is gratulálok a győzelemhez, ami nagyon fontos volt, hiszen ősszel egy góllal kaptunk ki tőlük idegenben, most viszont kettővel győztünk. Azonban úgy gondolom, hogy ez pszichésen is nagyon kellett, hiszen kijöhetünk a hullámvölgyből.

Igen, számunkra ez nagyon fontos mérkőzés volt úgy, ahogyan a többi is. Nagyon kellett, hogy át tudjunk lendülni egy győzelemmel – főleg hazai pályán- , így, hogy egyre többen kijárnak a mérkőzésekre szurkolni, aminek mi nagyon örülünk, adott egy plusz lendületet és megpróbáltunk ennek megfelelni. Abszolút gratuláció illetve az ellenfél csapatát is, hiszen borzasztóan fiatal játékosokkal – ha jól tudom a héten már a harmadik mérkőzésüket játszva- érkeztek ide. Fiatalok, technikásak, jól képzettek, úgyhogy megnehezítették a dolgunkat. Minket betegségek is súlytottak, illetve a játékosállományunk is olyan, hogy kevesebb lehetőségünk adódik cserére. Ez valóban egy nehéz mérkőzés volt, végig szoros eredménnyel, gyakorlatilag egy ide, egy oda, A második félidőben a kapus nélküli játékot próbáltam, mert úgy éreztem, hogy a 6:0-ás területvédelemmel egy kicsit meggyűlt a bajunk, hiszen kintről nem tudtunk átlőni a zónákból, úgyhogy más taktikát kellett alkalmazni. Szerencsére ez jól alakult és a végére már két góllal tudtunk győzedelmeskedni, aminek nagyon örülök. Ez egy jó kis nőnapi ajándék volt a lányoknak.

Egy kicsit térjünk még vissza a mérkőzésre. A Dabas is készült belőletek, és ti is belőlük. Láttuk, hogy mindkét csapat nagyon nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre.

Igen, mindkét csapat felkészült volt. Igazából ők nem sok keresztmozgást hajtanak végre, inkább egyéni technikákat alkalmazva próbálnak meg áttörési, és átlövési kísérletekből eredményesek lenni, de szélről is jól képzett játékosaik vannak, onnan is látszott, hogy jó pár gólt szereztek. Mi is erre készültünk, próbáltunk rengeteget oldalazni, rengeteget helyezkedni, pozicionálni, hogy faltolási és sáncolási zónában legyünk. Azt gondolom, hogy hellyel-közzel ez össze is jött, Úgy érzem, hogy a kapuban azért még lehet fejlődnünk. Ez a védekezésein is múlik, azt gondolom, hogy sokkal több lövőfolyosót kell kialakítani, amibe a kapus bátrabban elindulhat, hiszen, hogyha kiszolgáltatott helyzetben van és az átlövő bárhova lőhet, azért úgy sokkal nehezebb védeni, mintha kintről kap segítséget.

Mindenképpen egy fontos győzelem volt, és egy nőnapi ajándék. Jövő héten jön Kazincbarcika. Sajnos az ősszel vereséget szenvedtünk tőlük, bár azt gondolom, hogy ott sokan azt gondolták, hogy mi győzünk. Szerinted, revansot tudunk venni?

Erre fogunk készülni. Bízom benne, hogy ez a mai győzelem lendületet és hitet ad nekünk. Készülünk hasonlóan, mint a Dabas ellen, és bízom benne, hogy hazai pályán szintén eredményesek tudunk majd lenni.

Köszönöm! Jó felkészülést!

Köszönjük!