OKTAT60 Kupa csapatok – PLER-Budapest

2017. február 4-5-én kerül megrendezésre az OKTAT60 Kft. kézilabda kupa a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében.
A résztvevő csapatokat folyamatosan szeretnénk bemutatni, részben változás nélkül közzétenni, amit magukról megküldtek, részben az egyesületek honlapja alapján.

A ma bemutatásra kerülő csapat a PLER-Budapest.

“A pestszentlőrinci kézilabdázás 2014-ben ünnepelte fennállása 30. születésnapját, mivel 1984-ben alakult meg a Pestszentlőrinc SE, egy polgári gondolkodású baráti társaság kezdeményezésére, a helyi civilek összefogásával.
A PLER az elmúlt 10-12 évben négyszer végzett a magyar bajnokság 4. helyén (legutóbb a 2008/2009-es szezonban), háromszor az 5. helyen (legutóbb a 2012/2013-as szezonban), ezen felül pedig rendszeresen indult nemzetközi kupában (a KEK-ben) is, ahol jellemző módon két-három fordulót tudott játszani. Legutóbb a 2011/2012-es szezonban indultunk nemzetközi kupában, amikor a legjobb 8 közé jutásért a későbbi győztes német Flensburg ejtette ki a csapatot (az a Flensburg, amely 2014-ben a Bajnokok Ligáját is megnyerte).
Az utánpótlás szakág keretében, jelenleg 5 helyszínen, 180-200 gyerek számára biztosítunk edzési és versenyzési lehetőséget az Országos Bajnokságokban. A PLER utánpótlás nevelő műhelyeiben számtalan NBI-es játékost, válogatott kerettagot neveltek fel. Bázisunkról olyan kiváló kézilabdázók kerültek ki, mint a magyar felnőtt válogatott alapembereinek számító Lékai Máté, Harsányi Gergő, Balogh Zsolt vagy Székely Márton, de nálunk töltötte pályafutásának meghatározó részét az olimpiai 4. helyezett Lendvay Péter is. Utánpótlás-nevelésünk kiemelkedő szerepét (hosszú évek óta minden korosztályban ott vagyunk az ország legjobbjai között) mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a 2016/2017-es élvonalbeli felnőtt mezőnyben közel 30, Pestszentlőrincről indult kézilabdázó szerepel! És a korosztályos (serdülő, ifjúsági, junior) magyar válogatottakban is folyamatosan játszanak PLER-es játékosok.
Hosszú távú küldetésünk, hogy nem csak a saját, de az egész hazai utánpótlás-nevelésnek pozitív példát és perspektívát mutassunk a magyar kézilabdázás jövőjére. “