Padla József: Egy korszakom lezárult egy új pedig kezdetét veszi

Véget ért a 2020/2021-es bajnokság, melyben egyesületünk női felnőtt csapata, az OKTAT60 Hatvani KSZSE az NB II női felnőtt-Észak-kelet csoportjában az 5. helyen zárta a szezont. A csapatot edző Padla József két szezon után búcsúzik nemcsak a női csapattól, hanem egyesületünktől is, hiszen ősztől a Békés férfi csapatának vezetőedzője lesz.

Mint a női csapat edzője, kérlek összegezd a 2020/2021-es bajnokságot. Hogy értékeled a lányok a teljesítményét akár csapat szinten, akár egyénileg is. Van/vannak olyan személy/személyek, akit/akiket kiemelnél a csapatból?

Először is szeretném megköszönni mindenkinek, aki segítette a csapatunkat, mivel sok nehézség kísérte ezt az évet! Ahogy már a nyári nyilatkozatomban is említettem, olyan év volt ez a pandémiás helyzet miatt, amire a legtapasztaltabb edzők sem voltak felkészülve, mivel nem volt ilyen és ne is legyen többé.A lányok teljesítménye és hozzáállása maximális volt. Mint minden csapatnál vannak problémák és hullámvölgyek, amit meg kellett oldani, de azt gondolom, hogy sokat fejlődtünk ebben az évben. A tavaszi kezdés nehezebbre sikerült a csarnokhasználat és a csúszkáló bajnokság miatt, úgy vélem ott csúsztunk le a dobogóról, amire sokáig esélyünk volt. Szurkolok, hogy a csarnok körül kialakult helyzet mihamarabb megoldódjon.Azt gondolom, hogy egy jó csapatban mindenkinek meg van a maga feladata mind támadásban, mind pedig védekezésben. Akivel megtaláltuk az összhangot az tudott kiemelkedően teljesíteni, így külön nem emelnék ki senkit a csapatból. Amikor igazán összefogtunk, akkor nagyon szép dolgokat élhettünk meg a pályán. Egyik legszebb példa erre a hazai Debrecen elleni mérkőzés.

Két szezont vittél végig a lányokkal, most azonban búcsúzol tőlük is és az egyesülettől is, hiszen a következő szezonban már a Békés férfi csapatát fogod irányítani. Hogyan fogadták a lányok a távozásodat?

Így van, nagy célom az, hogy hivatásos edzőként a lehető legjobb eredményeket és a maximumot kihozzam a játékosokból, aminek egy szép lépcsőfoka lehet a Békési csapat vezetőedzői állása. Ezt a lehetőséget köszönöm is a lányoknak, hiszen ők is nagy segítség voltak az új lehetőségben. Kicsit sajnálták, hogy távozom, de emellett gratuláltak és örültek neki.

Tanácsoltál nekik valamit a következő szezonra?

Tanácsom a kézilabdával kapcsolatban kevesebb volt, inkább csak beszélgettünk egy jót az utolsó edzés után humorral fűszerezve.

Gratulálok a lányokkal elért eredményedhez és további sok sikert kívánok neked a jövőben.

Utószóként én is szeretném megköszönni mind játékosként, mind edzőként az itt eltöltött időt, a szurkolóknak, vezetőknek és a csapatot háttérből segítő és támogató embereknek, a médiának, a férfi és női csapat játékosainak egyaránt.
Nagyon sokat tanultam és tapasztaltam itt Hatvanban, amiért hálás vagyok. Egy korszakom lezárult egy új pedig kezdetét veszi!