PLER-Budapest II – OK-TAT-60 Hatvani KSZSE 36-35 (20-14)

Vasárnap 17 órakor került megrendezésre a PLER-Budapest II. férfi NB II-es férfi kézilabda mérkőzés. Csapatunk az egyébként gólban gazdag, de drámainak mondható 36-35-ös vereséget szenvedett úgy, hogy a féidő végén még ellenfelünk vezetett 20-14-re. Utólag sajnálhatjuk, hogy az egyébként az idegenben egyre növekvő létszámú szurkolói csapatunk azt tapasztalta, mint ha a játékosainknak a mérkőzés igazából a 2. félidőben kezdődött volna el. Ez volt az a pillanat, maikor támadásaink hatékonyabbá váltak és a védekezésünk rendezettebbé. Összességében elmondhatjuk, hogy az első félidőben magunkat vertük meg, egyébként az igen jó játékerőt képviselő ellenfél csapatával szemben, a 2. félidőben viszont dominálni látszott a mérkőzés játékvezetőinek tevékenysége az eredmény befolyásolásában. Előfordult, hogy az ellenfél játékosa a hatoson belülről volt képes a hálóba találni és csak játékosaink és szurkolóink heves tiltakozása után vonták vissza ítéletüket és a megérdemelt szabaddobással folytattuk a játékot. Volt néhány érthetetlen kiállítás – amiből végleges kiállítás is született – mint pl. amikor támadó játékos fejjel rohant a védőnk felemelt kezének és nem támadó szabálytalanságot ítéltek, hanem mi kerültünk 2 perces hátrányba.

Csapatunk a 2. félidei játéka alapján akár a győzelmet is megérdemelte volna, hiszen az sem volt eredményességünkre hatással, hogy a mérkőzés utolsó 3 percében volt olyan időszak is, amikor kettős emberhátrányban játszottunk és ebből a helyzetből is képesek voltunk gólt lőni. Sajnos hiába nyertük meg a 2. félidőt 5 góllal, ezen a mérkőzésen nagyon úgy nézett ki, hogy nem hagyhatjuk el győztesen a pályát…

Csapatunk ezzel az eredménnyel a tabella 7. helyére csúszott vissza úgy, hogy a tabellán azonos pontszámmal előttünk álló RÉV TSC csapatánál összességében eddig 18 góllal lőttünk többet, de az ő gólkülönbségük +3-al jobb, mint a miénk. Jövő héten az 5. helyen álló Heves SE csapatát fogadjuk, akik ellen bizony lenne törleszteni valónk, hiszen legutóbb idegenben vereséget szenvedtünk és győzelmünk esetén miután leendő ellenfelünk 1 ponttal van előttünk, akár helyet is cserélhetnénk.