Rajtunk igazán nem múlik, egyeztető tárgyalást kezdeményeztünk az Önkormányzattal!

Közismert tény, hogy miután 2016. októberében letettük a Sportcsarnok alapkövét, azt követően az Önkormányzat ezt a területet a törzsvagyonába vonta azzal a céllal, hogy az épület elkészülte után a vonatkozó jogszabályok alapján az Egyesületnek ne legyen más módja, és lehetősége csak ennek tulajdonjogát átadni.

Az akkor 1,2 milliárd forintra tervezett beruházásból, mintegy 370 millió forint önerőt biztosított volna az Önkormányzat. Sajnos, az elvesztegetett idő miatt a beruházás jelentősen csúszott, és drágult, de végül ez év áprilisára befejeződött a csarnok megépítése.

Ennél a pontnál már sokkal határozottabban kértük, azokat a tisztázatlan kérdések rendbetételét, melyeket az első perctől kezdve igyekeztünk pontosítani, úgy mint a befizetendő ÁFA kérdése – közel 800 millió forint- , az ellentételezés, és a működés pontos feltételeinek meghatározása. Sajnos, ez a mindkét fél érdekét szolgáló lépésünk teljesen váratlan reakciókat váltott ki a túloldalon, olybá vették, mintha támadnánk az Önkormányzatot.

Többször megírtuk, hogy az Önkormányzat nevében eljáró Polgármester úr folyamatosan átírja és igyekszik változtatni az együttműködés feltételein. Ebbe a részükről még az is belefért, hogy minden létező módon megpróbálják az Egyesület működését ellehetetleníteni, annak vezetőit rossz színben feltüntetni.

Most ott állunk, hogy legalább 3 hónapja használhatnánk a csarnokot, amennyiben az Önkormányzat elkészült volna az úttal, de jelen pillanatban az ideiglenes út használatbavételi engedélyével kapcsolatban sincs információnk. Eközben fizetjük a csarnok havi fenntartásának költségeit, viszont használni nem tudjuk azt, sem a felkészülésre, és jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a bajnokság kezdése is kérdéses a csarnokban.

Mindezeket azonban félretéve ismételten megpróbálunk az Önkormányzattal egyeztetni úgy, hogy saját költségünkön kértünk könyvvizsgálói, és jogi felülvizsgálatot a szerződésünkkel kapcsolatban. Július eleji megkeresésünkre az Önkormányzat végre pozitív választ adott. Sajnos, nekünk az általuk javasolt időpont nem volt megfelelő, ezért erre javaslatunk alapján július 28-án kerülhet sor. Bízunk abban, hogy ők is fontosnak találják, és nem térnek ki ez elől valamilyen mondvacsinált okkal.

ui: a tegnapi nap folyamán ismét megjelent a Hatvani Hírlapban egy mocskolódó cikk az Egyesülettel, és annak vezetőivel szemben. A napokban ezeket tételesen fogjuk cáfolni. Többek között az egyik ilyen hazugság az volt, hogy ők kezdeményeztek találkozót.
Ez nem igaz, hiszen mi tettük meg ezt július 2-án.