RÉV-be értünk! – Rév TSC – OKTAT60-Hatvani KSZSE – 29:36 (12:17) – 2017. 02. 26.

SONY DSC

RÉV-be értünk!

Felnőtt férfi csapatunk vasárnap 11 órakor játszotta az esedékes bajnoki mérkőzését, a RÉV TSC csapata ellen. Ellenfelünk, aki az előző bajnoki szezonban más csoportban játszott , többen akár bajnokesélyesnek is tartották . Ősszel hazai pályán 2 góllal maradtunk alul, most viszont magabiztos 7 gólos győzelmet arattunk úgy, hogy több alkalommal is volt 9 gól a javunkra. Ellenfelünk rendkívül szimpatikus, tehetséges fiatalokból áll. Jól jellemzi a helyzetet, hogy a legtöbb gólt szerző játékosuk, egy 2000-es születésű fiatal ember, akit Széles Ákosnak hívnak. A vasárnap nyújtott játéka alapján vélhetőleg hallani fogjunk még róla…..
A mérkőzés megkezdésétől fogva nem volt kétséges, hogy mindkét csapat csak a győzelmet tartja elfogadható eredménynek, ennek megfelelően jellemző volt a kemény védekezés és a célratörő befejezés is . A két nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező játékvezető rendkívül magabiztosan, nagyszerű bíráskodással „hozta le” a mérkőzést, szükség esetén sárga lapokat és kiállításokat is „kiosztva” , annak érdekében, hogy a játék ne durvuljon el és végig sportszerű körülmények között maradjon.
Az első percekben a hazaiak már 5-1-re is elhúztak, de szerencsére 7-7-nél már egyenlíteni is tudtunk. Kitűnő kapusteljesítményünknek (Kovács Tibor) és az első félidő közepétől egyre jobban feljavuló védekezésünknek köszönhetően, illetve annak, hogy az előző mérkőzésünkhöz képest sokkal kevesebb hibával játszottunk, folyamatosan átvettük a vezetést, időnként 7-9 góllal is vezettünk. Az első félidő végén „szinte a felhőkarcolók” magasságából lőtt kínaival (Blazsek Milán), talán már meg is törtük a hazai csapat lendületét. Végig irányítottuk a játékot, de az utolsó 10 percben kicsit „kezdtünk leülni” és ellenfelünk megkezdte a felzárkózást. A mérkőzés „húzó játékosai” Major Attila, Blazsek Milán, Hegyi Péter és a csereként beállt fiatal kapusunk, Szarvas András vezetésével azonban kijöttünk a hullámvölgyből és így játék végére is megtartottuk a 7 gólos előnyünket. Csapatunk minden tagján lehetett látni, hogy mennyire akarja és küzd a győzelemért. Mi sem jellemzi ezt jobban, mint az, hogy Román Norbert is, aki egy munkahelyi baleset miatt sajnos több hétre kiesett a játékból is elkísérte a csapatot az idegenbe és szurkolt a győzelemért.

Csapatunk ezzel a bajnokság 6. helyére zárkózott fel.

Hétvégén, szombaton (03.04.) játszik a csapat a Gyömrői VSK-val mérkőzést hazai pályán, a Kodály Zoltán Általános Iskola tornatermében, 14 órai kezdettel. Várunk minden szurkolót, sportbarátot. A mérkőzés megtekintése továbbra is ingyenes!