Robog tovább a hatvani gyors!

Bugyi SE – Floor Trend Hatvani KSZSE 14:34 (9:18)
Mérkőzés időpontja
2019. 04. 14. 17:00
Nézőszám
70 fő
Kiállítások
10 ill. 6 perc
Hétméteresek
5/5 ill. 7/5
Játékvezetők
Csuka Pál, Kocsis Olivér
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Futaki – Deák 6, Vas 5 (2), Szarvas 4, Oláh Juhász 6 (1), Pásztor 8 (1), Tóth Brigitta 2 (1)
Cserék
Kovács – Valló Katalin, Valló Krisztina, Blaskó 2, Nagy-György 1, Czakó, Vajda, Czibolya, Bencs

Női felnőtt csapatunk a Floor Trend Hatvani KSZSE, 2019. április 14-én (vasárnap) a Bugyi SE csapatával szemben lépett pályára, akikkel szemben a lányaink magabiztos 20 gólos győzelmet arattak.

A mérkőzésről a csapat egyik átlövőjét, Vas Tamarát és a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Vas Tamara
játékos

Néhány perce ért véget a mérkőzé, ahol 20 góllal győztünk az A csoport 4. helyezettjével, a Bugyi SE csapatával szemben. Az „A” csoport végeredménye nagyon szoros volt az 1. és 4. hely között. Az alapszakasz utolsó előtti fordulójában az ellenfelünk még a második helyen állt.
A mérkőzést az első percekben kapkodás jellemezte , de úgy érzem, hogy gyorsan átvettük a mérkőzés irányítását. Mi a véleményed a mérkőzésről?
Igen, ez teljesen így van. Az elején próbáltunk nagyon összpontosítani a védekezésben a két legjobb játékosukra. Aztán megnyugodtunk és minden úgy alakult, ahogyan azt mi szerettük volna.

Azzal, hogy ők kijöttek zavaróba, meghagyták, szinte felkínálták azt a lehetőséget, hogy betörésből szerezzetek gólokat.
Így van, éltünk a lehetőséggel. Sokat gyakoroltuk ezeket a helyzeteket, számítottunk arra, hogy próbálak labdát halászni és ezt igyekeztünk a saját előnyünkre fordítani.

Azt gondolom, hogy a Mesternek most nem lehet panaszra oka. Voltak kisebb problémáink a támadás befejezésével, de a védekezés parádés volt, hiszen az első félidőben kilenc gólt kaptunk, de a másodikban csak ötöt. Még pontosabbá vált a védekezésünk.
Igen, akkor már mindenki teljesen lehiggadt, csináltuk, amit elvárt tőlünk az edzőnk.

Számítottatok ekkora különbségre?
Nem. Én személy szerint elfogadtam volna egy négy-öt gólos győzelmet is!

Április 27-én visszavágó. Bízom benne, hogy az már csak formaság lesz, de mindent komolyan kell venni! Gratulálok, további jó felkészülést a visszavágóra!
Köszönjük szépen!

Bárány Zsolt
edző

A végeredmény alapján egyszerűnek is mondhattuk volna, de hát mégsem volt az. Nagyon komolyan kellett venni ezt a csapatot, a visszavágón is. Emlékeim szerint az utolsó fordulóban csúsztak le a 2. helyről a 4.-re. Borzasztó szoros volt az „A” csoport, alig volt különbség az első négy helyezett között.
Ez így van. Az „A” csoport sokkal – legalábbis az első négy – kiegyensúlyozottabb volt, fej-fej mellett haladtak az alapszakaszban. Hetente változott az első 4 helyen a tabella. Egy csapat sem tudta kibérelni az 1. helyet, úgy, mint mondjuk mi. Aztán a DKA kezdett stabilizálódni az első helyen, de az alatta lévő csapatok nagy forgásban voltak. Valóban, nagyon készültünk erre a mérkőzésre. Extra volt. Úgy gondolom, hogy megyei szinten azért a videózás és a plusz edzés extra. Őszintén szólva, nagyon tartottunk a mérkőzéstől, mert ismeretlenbe jöttünk. A lányok szerencsére nagyon össze tudták szedni magukat.

Úgy láttam, hogy az elején mind a két csapat ideges volt, kapkodott, de szépen lassan átvettük a mérkőzés irányítását.
Abszolút, én is csodálkoztam rajta, hogy a tempónkat nem tudják tartani, illetve a védekezésünk volt az alapja az egész játékunknak. Mellette volt egy nagyon jó kapusteljesítmény is, ebből tudtunk építkezni.

Azt gondolom, hogy a védekezésre nem lehet panasz, hiszen az első félidőben kilenc gólt tudtak szerezni, a másodikban pedig ötöt, annak ellenére, hogy te is cserélgetted a játékosokat, hogy minél többen kapjanak lehetőséget.
Lassan azt a tendenciát fogjuk hozni, mint a fiúk, hogy a második félidőt jobban rátesszük, nem ülünk le. Igen, majdnem mindenki játszott. Arra is törekedtem, hogy minél nagyobb legyen a gólkülönbség. Itt be kell biztosítanunk magunknak azt a tuti különbséget, amivel otthon nyugodtan tudunk játszani. Otthon viszont mindenkinek szeretnék játéklehetőséget adni.

Azért ők is készültek, hiszen igyekeztek a meghatározó játékosainkat kikapcsolni, aztán ez működött vissza is. Ahogy láttam megpróbáltak minket zavarni, de több lehetőségünk adódott a betörésekre. A gyors letámadás gólokra is több lehetőségünk volt a második félidőben.
Valóban, habár nekik ez egy jellemző védekezési formájuk. Tudni kell, hogy ez a csapat egy nagyon rutinos, nagyon jó képességű, jó játékosokra épül. Mellette próbálják kiszolgálni a két meghatározó játékosukat. Erre a két játékosra természetesen jobban fókuszáltunk a védekezésnél. Őket próbáltuk jobban fárasztani illetve nyomást helyezni rájuk. A megállító faultjaink jók voltak, így nehezebben tudtak átlőni. Ez azét volt fontos, mert amíg múlt héten az első helyezett DKA-nak, ez a két játékos 26 gólt lőtt a 33-ból, most összesen szerzett az egész csapat 14 gólt.

Az eredmény nagyon tiszteletet parancsoló lett. Azt gondolom, hogy abból a szempontból jobb helyzetben vagyunk, hogy náluk két, nálunk pedig öt-hat meghatározó játékos van.
Azt kell mondjam, hogy nálunk talán nincs olyan kimagasló játékos, mint az ellenfelünknél, viszont egyenletesen sokkal jobbak vagyunk.

A lányok nagyon örültek és felszabadultak, hiszen nagy volt rajtuk nyomás. Itt nincs hibázási lehetőségük, hiszen egy oda-visszavágó tönkre teheti egy év munkáját, tehát nem akármiről van szó.
Pontosan. Direkt azért törekedtem arra, hogy minél nagyobb legyen a gólkülönbség, hogy megnyugtató legyen a visszavágóra, másrészt egy pici erődemonstrációt is szerettünk volna tartani a másik oldal felé is. Harmadsorban pedig ennél nagyobb ajándékot nem is kaphattam volna a lányoktól, névnapomra, illetve születésnapomra, mint ezt a győzelmet.

Most lesz két hét szünet. Program?
Nincs megállás, még zajlik a bajnokság. Ha itt továbbjutunk, negyediknél rosszabbak nem lehetünk. Utána játszunk a döntőbe jutásért, ott pedig bármi lehet. Dolgozunk keményen, gőzerővel. Szerintem a lányok is érzik ezt, látom, hogy felcsillant a szemekben az, hogy bajnokok lehetünk, azok akarunk lenni, és ezért meg is fogunk tenni mindent.

További jó felkészülést!
Köszönjük!