Serdülő siker a felnőttek között

A múlt hétvégén megrendezésre kerülő OKTAT60 Kupán a férfi felnőtt játékosaink mellett egy serdülő korú játékos, Csikós Levente is pályára lépett, akinek ez volt az első szereplése a felnőttek között.

A szombati nap végén vele, és edzőjével Pápa Jánossal beszélgettünk:
Pápa János

János! Azt gondolom, hogy egy utánpótlás edzőnek nem is lehetne más a célja, mint az, hogy a bajnokságban jól szerepeljenek és játékosai helyet követeljenek maguknak a felnőtt csapatban.

Igen, teljesen jól gondolod, Levi serdülő korú játékos, azért is vagyok rá nagyon büszke, mert megdolgozott ezért a játéklehetőségért. A felkészülési tornákon a serdülő és az ifi csapatnak is húzóembere. Az eredményessége alapján erre a tornára is beválasztották a kollégák, úgyhogy ez az ő munkájának a gyümölcse, csak ő dolgozott azért, hogy ez ilyen jó legyen.

Csikós Levente

Levente! Most a felnőttek között léptél a pályára. Hány éves is vagy?

16 éves.

16 évesen azt gondolom, hogy nagyon nagy dolog egy NB I/B-s csapatban játszani. Az első mérkőzésen lényegesebben több lehetőséget kaptál, mint a másodikon. Az első mérkőzésen két gólt is szereztél. Milyennek láttad te, a mérkőzést?

Nagyon jól éreztem magamat, volt bennem egy kis félelem és egy kis izgulás is természetesen, de próbáltam odatenni magamat 100%-osan, mint minden más mérkőzésen. Szerintem kihoztam magamból a maximumot, talán még a védekezésem lehetett volna jobb, de igyekszem ezt is javítani.

A csapatban klasszikusan irányító-lövő játékost játszol, de ma úgy alakult, hogy szélen is bátran próbálkoztál.

Igen, ifiben is szoktam szélen játszani, hogyha odakerül a sor. Szeretek mindenhol játszani, nekem nincs akadály, bárhová tesznek, igyekszem jól játszani.

Amikor feltettük a mai szereplésedet a Facebook oldalunkra nagyon sok gratulációt kaptál. Részemről is gratulálok, így tovább és bízom benne, hogy egyre több lehetőséget fogsz majd kapni a felnőtt csapatban.

Köszönöm szépen!