Sikerült, megint!

OKTAT60 Hatvani KSZSE – Tiszavasvári SE 28:16 (15:9)
Mérkőzés időpontja
2018. 11. 17. 18:00
Nézőszám
230 fő
Játékvezetők
Örsi Péter, Wenzel Tamás
Versenybíró / Játékvezető ellenőr
Aczél Attila / Bakos Albert
Edző / gyúró
Bárány Zsolt / Fehér Attila
OKTAT60 Hatvani KSZSE
Hudák – Répási, Szarvas Ádám 1, Buday 4, Vad 5, Tóth 1, Horváth 3 (2)
Cserék
Szarvas András (kapus) – Varjú 3, Borbély 1, Veres 3, Nagy, Molnár, Pintér 2, Padla 4, Blazsek 1

Férfi felnőtt csapatunk az OKTAT60 Hatvani KSZSE 2018. november 17-én (szombaton) játszotta soron következő bajnoki mérkőzését, hazai pályán a Tiszavasvári SE csapatával, akikkel szemben a fiaink bravúros 12 gólos győzelmet arattak.

A mérkőzésről a csapat edzőjét, Bárány Zsoltot kérdeztük.

Padla József
játékos

Köszöntünk az első hivatalos mérkőzéseden az Egyesületünknél. Egy több hónapos regenerálódási folyamaton vagy túl a kézműtéted után. Azt is tudjuk, hogy a vasárnapi mérkőzés előtt már keményen edzettél, viszont a csapattal még csak háromszor tudtál edzeni. Úgy gondolom, hogy nagyszerűen védekeztél és gólokat is szereztél. Mielőtt a mérkőzésről kérdeznénk, kérlek, mondj néhány szót magadról és a pályafutásodról.
Egerben születtem és ott is kezdem el kézilabdázni. Pályafutásom során több csapatban is játszottam. Volt szerencsém NB I-es csapatoknál, mint például Debrecenben, Mezőkövesden és Egerben is játszanom és szerepelnem. Külföldön is szerepeltem, két évet töltöttem el összesen Svájcban és Franciaországban.

Jelenleg Egerben tanulok, szakedzői diplomát fogok szerezni.

Hogy kerültél Hatvanba?
Tavaly a Mezőkövesddel nyertük meg az NB I/B bajnokságot. Bárány Zsolt megkeresése után onnan érkeztem ide.

Nem közvetlenül a bajnokság elején érkeztél. Mi volt ennek az oka?
Igen, egy jó pár hónap eltelt azóta, hogy nem játszottam bajnoki mérkőzést. Valóban sok idő kimaradt, a pályafutásomban ennyi még nem is maradt ki soha mérkőzés nélkül. Különleges érzés volt a bajnoki szezonba visszatérni. A héten már együtt edzettem a csapattal, átnéztünk különböző taktikai dolgokat. Nyilván a védekezésben és a támadásban is helyére raktuk azt, hogy mi lesz a feladatom. Örülök neki, hogy ilyen eredményesen tudtuk lejátszani a mérkőzést.

A kedves olvasóink, nézőink még nem tudják, hogy edzősködni is fogsz, illetve folytatod edzői pályafutásodat.
Már jó pár éve edzősködöm. Több korosztályt vittem már, itt is fogok kapni utánpótlás csapatot, amiket igyekszem maximális koncentrációval irányítani, remélem, hogy ügyes kis csapatokat fogok majd noszogatni arra, hogy ügyesen kézilabdázzanak. Nyilván az elsődleges a felnőtt csapatnak az ez évi szereplése.

Hogy megy a beilleszkedés a csapatba?
A múlt héten már együtt edzettünk és gyakoroltunk. Szerintem ez a beilleszkedés titka! Hogy eredményes, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy az eddig veretlen Tiszavasvári csapatát tudtuk legyőzni.

Kérlek, értékeld a mostani mérkőzést!
Egész mérkőzésen stabilan védekeztünk és kiváló kapusteljesítménnyel folyamatosan tudtuk növelni az előnyünket.
A frissen becsatlakozott játékosok is lendítettek a csapaton, így az utolsó tíz percben már a nagyobb előny biztos tudatában lehetett játszani és örülni a győzelemnek.

Sok gólt várunk tőled, ez természetes dolog. Illetve akiket edzeni fogsz, azoknak is egy motiváció, ha egy olyan játékos az edzőjük, aki azért bizonyított is, hiszen több NB I-es csapatban is játszottál, illetve külföldön is. További sok sikert kívánunk!
Köszönöm! A csapat nevében szeretném azt is megköszönni, hogy ilyen sokan kijöttek szurkolni és egy jó hangulatú mérkőzést tudtunk játszani. Bízom benne, hogy ez a továbbiakban is így lesz és sokan jönnek szurkolnak nekünk, és eredményesek leszünk ebben a bajnokságban.

Bárány Zsolt
edző

Mester, úgy vagyunk ezzel, mint a viccben, mikor írja az egyik haver a másiknak, hogy gyere le a kocsmába 1-2 sörre, mire a másik visszaír, hogy a 12-t nem kötőjellel írjuk. Azt gondolom, mi is 1-2 gólos győzelemmel megelégedtünk volna, de a végén 12 lett. Milyen volt ez a kispadról?
Ez már a második meggyőző győzelmünk volt, ugyanis Kazincbarcikát is hasonló nagyarányú gólkülönbséggel sikerült két vállra fektetnünk. Ahogy mondtad, én is kiegyeztem volna 1-2gólos győzelemmel is. Tudtuk azt, hogy idáig az ellenfelünk veretlen volt és nagyon komoly vetélytársakat kényszerítettek ők is két vállra. Legutóbb pont a Füzesabony csapatát. Egy kicsit aggódtam is, mert volt három hét szünetünk, ők pedig versenyben voltak ez idő alatt. Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy megint sikerült egy olyan dominanciát gyakorolnunk a pályán, amivel nem tudtak mit kezdeni. Sikerült a belső három veszélyes lövőjüket hatástalanítani és aránylag csapat szinten is jól védekeztünk.

Igen, egy nagyon jó erőből álló, szimpatikus együttes, én kívánom, hogy szerezzék meg az ezüstérmet. Az elsőt ugye magunknak szeretnénk. Azt gondolom, az elején mindenki odafigyelt egymásra, szigorú, fegyelmezett védekezések voltak, de az első félidő második felében egyre jobban domináltunk, ami megmaradt a szünet után is.
Így van. Nyomatékosan felhívtam a srácok figyelmét arra, hogy általában a Tiszavasvári az első félidőben mindig hátrányban van, de a második félidőt sikerül úgy megnyomniuk, hogy így vagy úgy, de győztesen jönnek ki. A másik nagyon fontos dolog az volt, hogy a fő fegyverüket, a lerohanásaikat, a könnyű gólszerzésüket megpróbáltuk semlegesíteni és felállt fal elleni védelemre kényszeríteni őket. Támadásban pedig inkább az egy-egyek működtek nálunk, a betörések. Magas emberekből álltak ők is, viszont volt egy-két gyenge pont a falban, azokat próbáltuk megcélozni és azokat támadtuk, sikerrel.

Szép győzelem volt, bízom benne, hogy nem fizettünk érte túl nagy árat, mert Répa az első percekben megsérült. Tudunk róla valamit?
Csak bizakodunk, hogy ne legyen nagyobb problémája. Innen, az interjú után a kórházba megyünk röntgenre. Beszéltem az előbb vele, nagyon komolyan fájlalja a vállát. Lehetséges egy kulcscsontrepedés is.

A jövő hét sem lesz üres járat. Kedden Magyar Kupa, jön a Gyöngyös csapata, célunk pedig a tisztes helytállás. A hétvégén megyünk Füzesabonyba, ami a bajnokság szempontjából egy fontos mérkőzés lesz.
Pontosan így van. A keddi mérkőzésnek a célja inkább az, hogy ide Hatvanba egy olyan reprezentáns, magasabb osztályú NB I-es csapatot hoztunk, amivel a várost tudjuk népszerűsíteni, illetve a kézilabdát szeretnénk jobban megszerettetni a kézilabdázni vágyó gyerekekkel. Itt egy tisztességes helytállás a lényeg, viszont teljes gőzerővel kell koncentrálni a következő feladatra, Füzesabonyra. Sajnos nekünk ez az utolsó 4-5 forduló úgy alakult, hogy az erősebb csapatokkal kerülünk össze. Azért jó is, mert általában ahogy elkezdődik a bajnokság, úgy lendülünk bele és a vége felé nyújtunk egyre jobb teljesítményt.

A jobb teljesítményhez azonban kellenek a jobb körülmények is. Hamarosan elkezdődik a csarnokunk építése, de addig is felújítottuk a tornacsarnokot, egy új burkolaton tudnak játszani a játékosaink. Hogy sikerült ezt megszokni?
Eleve a régit és az újat összehasonlítani nincs is értelme. Egyrészt sérülés, játék, higiénia, közérzet szempontjából, mindent visz ez az új padló. Nagyon örülünk neki, hogy van. Köszönjük, hogy lehetővé tette a város és az Egyesület. A Floor Trend Kft. nagyszerű munkát végzett, nagyon jó egy világszínvonalú burkolaton játszani. Bízom abban, hogy az új csarnokban is ilyen lesz.

Kezdés előtt olyan 230 fő volt a teremben, a végén már 250-260. Azt gondolom, hogy igen jó hangulat volt. Gondolom, egy ilyen közönség sokat számít.
Abszolút nagyon sokat lök a teljesítményünkön. Igazából én nagyon bízok abban, hogy kialakul itt is egy keménymag – mint minden csapatnál – síppal, dobbal, nádi hegedűvel fogja bíztatni a csapatot. Hátha lesznek egyszer, ha nem is kőkemény ultrák, de egy kis társaság, aki felvállalja, hogy mindent a csapatért, és itt vannak a meccseinken, egy kis hangzavart és egy kis showt csinál, amitől csak még élvezetesebb tud lenni a meccs.

Tabella jelenlegi állása


hely csapat M GY D V LG KG GK PONT
1. Juhász `99 Füzesabonyi SC 9 7 1 1 249 204 45 15
2. OKTAT60 Hatvani KSZSE 8 7 0 1 231 175 56 14
3. Tiszavasvári SE 8 6 1 1 215 202 13 13
4. Csépe Salgótarjáni SKC 9 6 0 3 267 229 38 12
5. Nádudvari ASK 9 5 0 4 246 239 7 10
6. Kisvárdai KC 8 4 1 3 211 204 7 9
7. Nyírbátori SC 8 3 1 4 216 214 2 7
8. Hajdúnánás KSE 8 3 0 5 232 217 15 6
9. Kazincbarcikai KSE 8 3 0 5 217 230 -13 6
10. Hajdúböszörményi TE 8 3 0 5 217 235 -18 6
11. Fehérgyarmati VSE 8 1 0 7 194 242 -48 2
12. Berettyó MSE 9 0 0 9 191 295 -104 0